Jõhvi kontserdihooaeg tuleb kirev

Inna Grünfeldt
Copy
Jõhvis annavad kontserdi Peterburi Filharmooniaorkester ja viiuldaja Sergei Dogadin, tänavuse Tšaikovski konkursi võitja, keda silmapaistev karjäär on viinud suurtele lavadele Viinist Tōkyōni.
Jõhvis annavad kontserdi Peterburi Filharmooniaorkester ja viiuldaja Sergei Dogadin, tänavuse Tšaikovski konkursi võitja, keda silmapaistev karjäär on viinud suurtele lavadele Viinist Tōkyōni. Foto: Jõhvi kontserdimaja

Jõhvi kontserdimaja 15. hooaeg toob publiku ette maailmalavadel tormilisi aplause pälvinud artistid.

Juba 2. oktoobril esinevad dirigent Nikolai Aleksejevi juhatamisel maailmakuulus Peterburi Filharmooniaorkester ja viiuldaja Sergei Dogadin.

Džässisõpradele on 4. oktoobril kavas kontsert “Gersh­win revisited”, kus astuvad üles klarnetist Jean-Marc Foltz ja pianist Stéphan Oliva. 6. oktoobril mängib Peterburi teater Na Liteinom lasteetendust “Pipi Pikksukk” ja Ken Ludwigi komöödiat “Primadonnad”.

Moskva Mihhail Bulgakovi nimeline teater, kes eelmisel hooajal tõi Jõhvi lavastuse “Meister ja Margarita”, mängib 24. novembril “Romeot ja Juliat”. Eelkõige noortele kõlab 19. novembril Soleo “Music in Motion” – kaasahaarav ja meeleolukas kehapillide sõu Prantsusmaalt. Kolm noort artisti seovad kokku keharütmid, võnked, erilised kõlad, klahvpillid ja kitarrid. 2. detsembril annab Mari Jürjens kontserdi “Maa ja taeva vahel” koos kitarrist Robert ­Jürjendali ning Liis Viiraga. Eesti rahvusballett toob 11. detsembril Jõhvi balleti “Pähklipureja”.

Jõuluajal rõõmustab muusikasõpru “Pühademuusikal”, kus kõlavad parimad palad muusikalidest, jõululaulud, ballaadid.

Traditsiooniline Eesti Kontserdi ja Hennessy aastalõpukontsert toob 30. detsembril publiku ette perekond Randalu.

Läti ansambli DaGamba kontsert “#LudwigVanRamm­stein” 23. jaanuaril, kus on kavas Beethoveni ja Rammsteini muusika, võiks kõnetada noori mässulisuse, toore jõu ja karmi lüürikaga.

Kontserdil “Entel-tentel 50” kõlavad 23. märtsil omaaegse samanimelise tuntud laste laulusaate laulud uues seades.

Kontserdimaja hooaja peaks 22. aprillil lõpetama Rein Rannapi uue klaveriplaadi “Ikka ja alati” esitluskontsert. Omanäoline helilooja ning pianist on taas saanud valmis hulga lugusid ja pannud neist kokku hingekeeli puudutava kava. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles