Tuha all hõõguvad konfliktid rebestasid valla koalitsiooni

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kuuest kolm: poliitiline avaldus viis koalitsioonist Kaido Veski (vasakult), Elbe Tulli ja Kristjan Vodja.
Kuuest kolm: poliitiline avaldus viis koalitsioonist Kaido Veski (vasakult), Elbe Tulli ja Kristjan Vodja. Foto: Meelis Meilbaum

Neljapäeval tegid Viru-Nigula vallavolikogu kuus liiget poliitilise avalduse, millega kinnitasid ühtlasi oma lahkumist koalitsioonist. Allakirjutanute sõnul said põhjuseks käärivad konfliktid.

Poliitilise avalduse ühe autori Kaido Veski sõnul koostati avaldus seetõttu, et allakirjutanute arvates pillutakse üksteist süüdistustega, ollakse kibestunud ning arutelud on lahmivad ja neid peetakse sotsiaalmeedias. “Seda avaldust sundisid koostama konfliktid,” märkis Kaido Veski. Ta lisas, et sellisel moel jätkamine pole enam võimalik ja nad teevad vallavalitsusele ettepaneku selgitada arusaadavalt ja selgelt oma seisukohti. “Väidame, et vallavalitsus on oskamatu juhtimise tõttu tootnud vastandumist juurde, ei ole püüdnud osalisi rahustada ega mõista. Asjadega kursis olles on tihtipeale võimalik motiive aimata, kuid on vale arvata, et eesmärk pühitseb alati abinõu,” rääkis Veski.

Avalduse koostajate hinnangul on olulisemad etteheited suunatud vallavalitsusele ja eelkõige vallavanemale üleoleva suhtumise ja pahatahtliku lohakuse pärast asjaajamisel. Avalduses seisavad read, et on teada-tuntud tõde, et asjad peavad lisaks sellele, et need on juriidiliselt justkui korrektsed, ka sellised näima. Näidetena tuuakse eelarvedistsipliinist ning ametliku kirjavahetuse tähtaegadest mitte kinni pidamist, aga ka küsitava sisuga ja kogukondlikke huve mitte teenivate õigusaktide väljastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles