Mädapea mõisal on laadaasjaga suured plaanid

Copy

Märksa rohkem kui paljudes muudes kohtades leidus täna rahvast Mädapeal, kus peeti sibula- ja juurikalaata.

Mõisa perenaine Marika Vartla rõõmustas, et laadatelkide ümberpaigutamine suuremale maa-alale õigustas end igati, varasemalt plaanitud plats oleks väga kitsaks jäänud. Seada laat maal elamise päevale oli ühine mõte Rakvere vallaga. Aga saladuskatte all teatas mõisaproua, et plaan on laat kasvatada veelgi hulga suuremaks ja saada üheks võimsaks Põhja-Eesti sügislaadaks.

Rakvere valla heakorraspetsialist Maia Simkin pidas rahvarohkust heaks märgiks ning teadis, et enim on tuldud ostma kartulit ja sibulat.

Mädapea laadale oli tulnud koguni vanapaar Tallinnast, kes aga maaelust mõndagi teab. "Meil on suvekodu Lääne-Virumaal," teatas proua Tiiu, kes pidas maal elamise päeva toredaks ürituseks. Aga Tallinnast oli tulnud ka bussitäis turiste, kes mööda Eestit tuuritasid ja Mädapeale põikasid.

"Maale elama me küll enam ei tule, aga noored peaksid tulema," ütles proua Linda. "Need noored, kes prügi koristavad, loodust armastavad ja tööd ei karda. Need, kes teavad, mis pidi porgand kasvab." "Jah, need noored, kes raskusi ei pelga," sõnas proua Silvia, kes kiitis väga Mädapea mõisa ja arvas, et sõpradele on pealinnas küll paljust rääkida. Kotis ostetud sibulad ja küüslauk, lisasid prouad, et see, et laadal on elav muusika, on eriti tore. Keset platsi musitseeris Pisikeste Pillide Punt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles