Väike-Maarja vallas on eriline tõmbenumber, mis veab maale kaugeid külalisi

Copy

Väike-Maarja seltsimajas oli keset maal elamise päeva võrdlemisi vaikne. Vallavanem Indrek Kesküla einestas kodukohvikus Vaimu ja Väega, saalis käis film Lurichist, kuid vaatajaid polnud.

Ka polnud ainsatki külastajat muusikakoolis ega tervisekeskuses, mis lahkelt uksi lahti hoidsid. Vallavanem Indrek Kesküla aga oli heatujuline.

"Meie eesmärk ei olegi inimesi siia palju juurde meelitada. Eesmärk on hoopis olemasolevaid hoida." Ja seda, millega inimesi paigal hoida, Kesküla sõnul jagub. Inimesed on head ja sõbralikud, kõik eluks vajalik on käe-jala juures ning sportimisvõimalusigi on rohkem kui küll.

Kus aga sugugi vaikne polnud, oli Väike-Maarja mudelihall. Käimas olid kärarikkad võistlused ning kohale oli saabunud külalisi kaugemaltki. Isa Jaanus kahe pojaga Tallinnast meisterdas automudelit ja lausus, et kogu Eestis nii vahvat mudelihalli lihtsalt ei olegi.

Sama meelt oli Adavere mudeliringi juhendaja Jaanus, kel kaasas trobikond tehnikahuvilisi. "Tulime siia päeva veetma, las näevad ka, milline on üks õige mudelihall."

Maal elamise päev on üle-eestiline algatus, mille eesmärk on kutsuda maale elama veelgi rohkem tegusaid ja särasilmseid inimesi. Sel päeval ootavad külla lasteaiad, koolid, tervise-, kultuuri ja spordikeskused, külamajad ja ettevõtted – kohad, mis kujundavad elukeskkonda maal, kokku 36 vallas.

Lääne-Virumaal pakuvad maal elamise päeva üritusi Rakvere, Väike-Maarja, Viru-Nigula ja Haljala vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles