Tarvas tüüris Eesti-Läti korvpalliliiga esimeses matšis kohe võidule

Margus Martin
, reporter
Copy
Rain Veidemani (palliga) korralik partii Eesti-Läti korvpalliliiga esimeses matšis teeb Rakvere Tarva poolehoidjatele üheaegselt rõõmu ja muret. Täpse viskekäega ja hingestatult tegutsevat pallurit oleks kahju hooaja keskel mõnele välisklubile loovutada.
Rain Veidemani (palliga) korralik partii Eesti-Läti korvpalliliiga esimeses matšis teeb Rakvere Tarva poolehoidjatele üheaegselt rõõmu ja muret. Täpse viskekäega ja hingestatult tegutsevat pallurit oleks kahju hooaja keskel mõnele välisklubile loovutada. Foto: Ain Liiva

Pafi Eesti-Läti korvpalliliiga debüüt osutus Rakvere Tarva meeskonna jaoks edukaks: rakverlased alistasid Läti sadamalinnas Liepājas kohaliku tiimi 81:65.

Tarvas tegi üsna korraliku edu sisse esimestel minutitel ja juhtis avapoolaja lõpetuseks 39:26. Vastastel ei õnnestunud ohtlikult lähedale tulla ka teise poolaja kahel viimasel kümneminutilisel mänguperioodil.

Rakverlaste kasuks viskas 35 minutit väljakul rassinud ja kogu kohtumise jooksul ainult kolm möödaviset teinud Rain Veideman 24 punkti. Lisaks hankis ta viis lauapalli ja andis kolm korvisöötu. Mehiselt tegutsesid ka kõik ülejäänud Tarva pallurid, kellest Egert Haller tõi 16, Kristo Saage 12 (neli vaheltlõiget) ja Janis Vahter 10 punkti. Tormi Niits võimutses lauavõitluses, kus ta sai saagiks 10 palli.

Vabaviskejoonel ei eksinud Tarva mängijad kordagi – läbi korvirõnga saadeti kõik kaksteist viset.

BK Liepāja edukaim oli 19 punkti ja seitsme lauapalliga Eduards Hāzners. Arnis Ate kontosse kanti 17 punkti.

Peatreener Juris Umbraško (keskel) tunnistas mängu lõppedes, et Tarva meeskond tundis ennast Liepājas justkui kodusaalis. Seda tänu 15-le Lätti tiimi toetama sõitnud häälekale poolehoidjale.
Peatreener Juris Umbraško (keskel) tunnistas mängu lõppedes, et Tarva meeskond tundis ennast Liepājas justkui kodusaalis. Seda tänu 15-le Lätti tiimi toetama sõitnud häälekale poolehoidjale. Foto: Rakvere Tarvas

"Suutsime näidata, et meil on olemas nii vaimne kui ka füüsiline võimekus ning suudame mõnegi kogenud palluri, kes elab juba töömehe elu, sellisel tasemel korvpallimängu juurde tagasi tuua," rääkis Rakvere Tarva peatreener Juris Umbraško. "Poisid olid tublid, pingutasid terve kohtumise vältel ning andsid mitmes situatsioonis endast enamgi veel, kui oleksin võibolla osanud loota. Ma tean samas, et nad suudavad palju rohkem."

Kommenteerides Rain Veidemani resultatiivset mängu, märkis Umbraško: "Rain suudab mängida ka nii, et ta ei eksi ühelgi viskel."

Peatreeneri erilised kiidusõnad läksid hooaja avamängul aga väikese bussiga Liepājasse sõitnud 15-le Tarva poolehoidjale, kes suutsid lätlaste keskel luua oma lemmikutele samasuguse atmosfääri, nagu seda on tavaliselt kogetud Rakvere spordihallis. "Mängisime justkui kodusaalis, sest fännid, kes kaasa tulid, tegid täpselt samasugust lärmi nagu meie kodusaalis. Väga mõnus tunne. Ma loodan küll, et järgmisel reedel on Rakvere spordihall rahvast pungil."

Järgmise kohtumise peab Rakvere Tarvas koduste pöidlahoidjate ees tuleval reedel Pärnu Sadama meeskonna vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles