Tapa vallavanem kohtus Prantsuse merejalaväelaste komandöriga

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapal paikneva Prantsusmaa üksuse komandör kolonel Guillaume Trohel (vasakul) ja Tapa vallavanem Riho Tell.
Tapal paikneva Prantsusmaa üksuse komandör kolonel Guillaume Trohel (vasakul) ja Tapa vallavanem Riho Tell. Foto: Tapa vallavalitsus

Tapa vallavanem Riho Tell kohtus Tapa kaitseväelinnakus baseeruva Prantsusmaa üksuse komandöriga kolonel Guillaume Troheliga ja kutsus Prantsuse merejalaväelasi vaba aega veetma eeskätt Tapal.

Tapal baseeruvas Prantsuse üksuses vahetusid augusti lõpus koosseisud: võõrleegion lahkus ning nende asemele saabusid Prantsuse merejalaväelased.

Valla veebileht kirjutab, et Prantsuse ohvitserid tundsid huvi kohaliku eluolu vastu, huvitudes ka vaba aja veetmise võimalustest ning kaubandus- ja toitlustusettevõtete olemasolust. Samuti tunti huvi, kas on saaks korraldada koos kohaliku kogukonnaga üritusi.

Eriliselt rõhutati, et Prantsusmaa sõjaväelased tahavad hoiduda negatiivsetest vahejuhtumitest kohalikega. Vallavanem Tell tõdes, et Eestis oldud nelja aasta jooksul pole liitlasvägede sõduritega ette tulnud vähimaidki probleeme.

Kohtumisel osalesid veel abivallavanem Andrus Freienthal, arenguspetsialist Marko Teiva ja Prantsuse komandöri asetäitja. Tapa vallavalitsuse esindajad tegid Prantsusmaa sõjaväelastele ettepaneku veeta vaba aega võimaluse korral maksimaalselt Tapal ja kasutada kohalikke teenuseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles