Täna sündis Rakvere linna uus koalitsioon

Copy

Keskerakond, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond allkirjastasid täna Rakvere linna uue koalitsioonilepingu. Keskerakonna linnapeakandidaat on Triin Varek.

Loodud koalitsioonil on Rakveres kaksteist kohta: Isamaal viis, keskerakonnal kolm, millele lisanduvad keskerakonna fraktsiooniga liitunud kevadel keskerakonda astunud Andres Jaadla ja valimisliidu Rakvere Heaks liige Allan Jaakus, ning Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal kaks.

Enne koalitsioonilepingu allkirjastamist kinnitasid kõik koalitsioonipartnerid, et ühisosa leidmine koostööks ei olnud keeruline. "Mu kõige suurem rõõm selle vahepealse nädala jooksul (nädal tagasi umbusaldati linnapea Marko Tormi – toim.) on olnud see, et kõigi linnavolikogus esindatute jaoks langeb linnaga seotud olulistes asjades 99 ja rohkemgi protsenti kokku. Koalitsioonilepingusse sai väga suur ühisosa ideedest, mida linnas on veeretatud," kõneles linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami.

Ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindaja Kairit Pihlaku ja Lääne-Virumaa keskerakondlaste juhi Siret Kotka-Repinski sõnul olid läbirääkimised sisulised ja ühisosa leidmine ei olnud raske. "Koalitsiooni kiireks sünniks oli selge tahe," rõhutas Kotka-Repinski.

Koalitsioonilepingusse on kirja pandud 23 punkti. Muu hulgas rõhutatakse, et linna prioriteet on Arvo Pärdi kontserdimaja ehitamine, lubatakse jäädvustada linnaruumis Rakvere aukodaniku Edith Kotka-Nymani mälestust, valmistada ette Vabaduse väljaku ehitamine koos maaaluse parklaga, jätkata riigigümnaasiumiga seotud toiminguid ja korrastada linna põhikoolivõrku, rekonstrueerida Pikka tänavat edasi jne.

Eelmine koalitsioon, kuhu kuulusid reformierakond, Isamaa ja keskerakond, lagunes, kui läinud nädalal umbusaldati Rakvere linnapead Marko Tormi ja vabastati ta ametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles