Kanada noormees tuli Eestisse aega teenima

Andres Pulver
Copy
Zachary Amolins tuli aega teenima Kanadast.
Zachary Amolins tuli aega teenima Kanadast. Foto: Marina Loštšina

Nädala algus tõi 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakusse rohkem kui 350 noort üle Eesti, kes järgneva kaheksa kuu jooksul omandavad tegevväelaste juhtimisel riigi kaitsmiseks vajalikke oskusi.

Rakverlane Kareen tuli Rakvere spordikeskuse parklasse eile, kuid Tapale jõudis alles teisipäeva lõunaks. “Vaatasin kutse pealt kuupäeva valesti, ilmselt oli tahe teenistust alustada niivõrd suur. Aga pole hullu, hea meel on – nüüd on varustus käes ning ootan põnevusega, mis edasi saab,” ütles noormees naeratades.

Esimesed seitse nädalat omandavad värsked sõdurid üksikvõitleja oskusi õhutõrjepataljonis, seejärel aga määratakse neid teistessegi Tapal asuvatesse väeosadesse, kus nad saavad juba ka eriala omandada. “Uuenenud baaskursuse õppekava pakub intensiivset, aga samas põnevat ning igale sõdurile jõukohast väljaõpet – koormus kasvab järk-järgult. Juba tulev nädal annab metsas ööbimise kogemust ning toimub ka tutvumine oma teenistusrelvaga,” rääkis õhutõrjepataljoni ülem major Tanel Lelov sellest, mis oktoobrikutse saanud noormehi ning neide ees ootab.

“Kui minu ema sai teada, et kavatsen kaheksaks kuuks ajateenistusse minna, muutus ta kurvaks – kahjuks ei saa ta mulle siia külla tulla,” ütles kanadalane Zachary Amolins, kes tuli Eestisse just selleks, et kodanikukohust täita. “Tegelikult on minu vanemad kindlasti minu valiku üle uhked: ma olen Eesti kodanik, minu siinsed sõbrad on juba reservväelased, ka mina soovin oma panuse anda samal ajal oma esivanemate emakeelt õppides,” lisas reamees Amolins.

Noormehi kutsutakse ajateenistusse kokku kolmel korral aastas: jaanuaris ja juulis kutsutakse neid üheteistkümnekuulisse ajateenistusse, mille käigus õpetatakse välja reservüksuste autojuhid ja juhtivkoosseis, ning oktoobris kutsutakse aega teenima kaheksaks kuuks, et õpetada välja tulevaste reservüksuste rivikoosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles