Urve Tinnuril ilmus kaks lasteraamatut

Inna Grünfeldt
Copy
Urve Tinnuri kirjutas raamatu “Hamseter jõmmu nutikas” lasteaia vanemate rühmade lastele ja ka nooremale koolieale.
Urve Tinnuri kirjutas raamatu “Hamseter jõmmu nutikas” lasteaia vanemate rühmade lastele ja ka nooremale koolieale. Foto: Hea Tegu

Urve Tinnuril ilmus lasteraamat “Oh seda pesamuna küll”, millele järgnes kibekähku teinegi – “Hamster Jõmmu nutikas”.

Loo “Oh seda pesamuna küll” peategelane on väike tüdruk, pere pesamuna Riti, kes elab koos ema-isa ja kahe suurema vennaga. “Riti on rõõmsameelne ja krutskeid täis pisipiiga, kelle tegemised ja väljaütlemised panevad pereliikmeid kord naerma, kord pead vangutama,” ütles kirjanik Urve Tinnuri.

Raamatus sisaldub tosin naljakat ja ühtlasi liigutavat lugu, täis Riti üllatavaid mõtteid, arvamusi, avastusi, lapselikult siiraid muresid ja vahvaid pisikesi pahandusi.

Kirjaniku sõnul on raamat kirjutatud, pidades sihtrühmana silmas koolieelikuid. “Et tekst on trükitähtedega, sobib see väga hästi väikestele agaratele lugejatele omaette pusimiseks ja veerimiseks,” sõnas ta.

Urve Tinnuri rääkis, et algselt olid lood kirja pandud mudilaste ajakirja Mesimumm jaoks. “Kohtumistel lasteaedades, kus neid ette lugesin, võtsid lapsed need lood väga soojalt vastu. Nii lapsed kui ka õpetajad avaldasid soovi, et jutukesed võiksid ilmuda ühiste kaante vahel. Nii see raamat sündiski,” jutustas ta.

Pildid raamatule “Oh seda pesamuna küll” on joonistanud tegus ja mitmetahuliste annetega Pärnu neiu, kes eelistab oma kunsti- ja kirjanduslikku loomingut avaldada Sofi pseudonüümi all.

“Hamster Jõmmu nutikas” sisaldab kolme värssjutustust: “Hamster Jõmmu nutikas”, “Pirtsakas supitirin” ja “Väike laul”. Neis toimetavad hamster Jõmmu, kes üle kõige armastab näppida nutitelefoni, pirtsakas supitirin, kes ihkab olla söögilaua peremees, ja luuletus, kes otsib endale kaaslaseks viisi, et üheskoos temaga lauluks saada. Raamat on täis toredaid tegemisi, rõõmsaid riime ja Katrin Meemaa paeluvaid pilte.

Urve Tinnuri uus raamat “Oh seda pesamuna küll” on mõeldud koolieelikutele.
Urve Tinnuri uus raamat “Oh seda pesamuna küll” on mõeldud koolieelikutele. Foto: Apollo
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles