Nähtavaks visandatud inimhinged

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Veltsi lasteaed-algkooli õpetaja Margit Kaare on kunstnik, kes armastab kõige rohkem visandada inimeste nägusid ja käsi.
Veltsi lasteaed-algkooli õpetaja Margit Kaare on kunstnik, kes armastab kõige rohkem visandada inimeste nägusid ja käsi. Foto: Vladislav Musakko

Juhtub nii, et kui teised juba magavad, põlevad ühe Veltsi kodu akendes tuled. Valgus püsib seal kaua. Margit Kaare – õpetaja, kunstnik – visandab öösel eskiise. Nüüd on inimloomuse salasopid ja hingekurrud pandud neile, kes märkavad, vaatamiseks näitusele Veltsi kooli.

Koolimaja saali seinal on valged paberid, millel on lood. Tundmatute ja tuttavate näod. “Öised visandid”, mille on siis, kui teised magavad, loonud sellesama kooli õpetaja Margit Kaare. Ta armastab ööd, sest siis on aega.

Joonistus ei võta kogu ööd, ei, kahe-kolme tunniga tekib lõuendile talle oluline inimene. Tõsi, enne kui temast saab pilt, on ta uurinud inimese kohta palju, kuulanud laule, vaadanud filme, lugenud biograafiat. Elanud temaga lausa koos. Kuidas kellegagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles