Maokasvataja argipäev: tuhat hammustust, kassikonservid ja kadunud anakonda

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Toomas Pranstibel viib maod esinema kahes spordikotis. Kalifornia kuningmadu on rahulik loomake, kel pole inimese käes olemise vastu midagi.
Toomas Pranstibel viib maod esinema kahes spordikotis. Kalifornia kuningmadu on rahulik loomake, kel pole inimese käes olemise vastu midagi. Foto: Aivar Ojaperv

Toomas Pranstibel on madusid pidanud 30 aastat ja selle aja jooksul umbes tuhat korda hammustada saanud. Õnneks mitte küll mürkmadudelt.

Toomas Pranstibel on üks Eesti tuntuimaid maokasvatajaid. Tema kollektsioon – umbes 20 madu ning lisaks veel sisalikud ja ämblikud – pole küll siinse kandi suurim, aga kuna ta käib oma hoolealuseid meelsasti ka väljaspool kodu näitamas, on ta hinnatud ja oodatud oma ala spetsialist. Möödunud nädalavahetusel tutvustas ta oma kollektsiooni Kunda tsemendimuuseumis.

Tsemendilinna jõudmiseks sõitis mees oma madusid täis kahe spordikotiga liinibussiga Tallinnast Kundasse. “Eks ma hoian kottidel ikka silma peal, et need rändama ei läheks,” lausus maokasvataja muiates. “Ilmselt jookseksid mõned inimesed bussist välja küll, kui teaksid, kes mul kotis on.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles