Virumaa Teataja joonistusvõistlus "Mina märkan!" tuleb taas

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Juba tuttav joonistusvõistlus "Mina märkan!" tuleb taas.
Juba tuttav joonistusvõistlus "Mina märkan!" tuleb taas. Foto: Postimees Grupp

Virumaa Teataja kuulutab taas välja suure maakondliku eelkooliealiste laste joonistusvõistluse "Mina märkan". Selle eesmärk on arendada laste loovust, tunnustada parimaid ideid ja õpetada märkama igapäevaelu ehk ka selliste nurkade alt, mille peale täiskasvanud inimene ei pruugi tulla.

Konkursile on oodatud osalema kõik Virumaa eelkooliealised lapsed nii kodudes kui ka lasteaedades.

Konkursil on 14 teemat ja iga lasteaed saab esitada kuni kümme joonistust ühe teema kohta (kokku maksimaalselt 140 joonistust). Valik tuleb teha lasteaial endal. Samuti oleks hea, kui töid joonistataks iga teema kohta. Kui lasteaed on aga väike ja ei jõua kõiki teemasid rühmade vahel ära jagada, siis võib loomulikult esitada ka pilte ka vähematel teemadel.

Kõik konkursile esitatavad tööd avaldatakse Virumaa Teataja digilehes ja iga teema kohta valib Virumaa Teataja koos partneritega välja ühe parima/huvitavaima töö, mis avaldatakse aasta lõpul ilmuvas kalendris, mis jõuab lehetellijateni koos 20. detsembri ajalehega. Vabamüüki kalender ei lähe.

Täpsustuseks: ka kodused lapsed saavad konkursil osaleda. Isegi siis, kui nad on lasteaia vahendusel ühe töö juba esitanud. Kuid väike piirang on siingi – iga laps saab esitada ühe töö ühe teema kohta, kokku maksimaalselt 14 tööd.

Joonistusi võib ajalehele hakata saatma kohe, kuid võistlus kestab kuni 25. oktoobrini, mil võtame vastu viimased pildid. Joonistused tuleb lapsevanematel ja lasteaedade esindajatel tuua Virumaa Teataja toimetusse aadressil Laada 27, 44310 Rakvere märgusõnaga "Mina märkan". Joonistuse tagumisele poolele peab olema lisatud lapse nimi, vanus, lapsevanema, hooldaja või õpetaja nimi allkirjaga, kontaktandmed (kodune aadress, telefoni number) ning töö pealkiri. Võidutöö joonistajatele saadame nimelise kutse tänuüritusele postiga koju. Töö laekumisel läbi lasteaia tuleb lisada täiendavalt lasteaia, rühma ja õpetaja nimi. Soovi korral võib juurde lisada ka lühikese selgituse pildil kujutatu paremaks mõistmiseks.

Kuna eesmärk on arendada laste loovust ja leidlikkust, ei ole joonistusvahenditele piiranguid seatud. Võib kasutada vildikaid, värvipliiatseid, guašše, akvarelle, rasvakriite vms. Tähtis on, et pilt oleks joonistus, mitte näiteks liimitud või muul moel kokku sobitatud kollaaž. Et vahvamad tööd jõuavad kalendrisse, on tähtis, et joonistus oleks laiupidi (horisontaalis) ja A4 formaadis.

Võistluse täpsed tingimused leiab SIIT

Teemad

Kalendri esikaas

Teema: Virumaa Teataja jõulukaart

Jaanuar

Teema: üks tore talvepäev

Veebruar

Teema: bussiga reisile

Märts

Teema: Estonian Cell-i tehas

Aprill

Teema: millist ust soovid oma toale?

Mai

Teema: millega niidetakse meie koduaia muru?

Juuni

Teema: hakkame grillima!

Juuli

Teema: vesi

August

Teema: meie linna vahvad katused

September

Teema: Maksimarketist kõik kooliks vajalik!

Oktoober

Teema: elekter

November

Teema: lemmikloomad südames

Detsember

Teema: talvine mets

13. aasta

Teema: minu esimene hoiupõrsas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles