Vilgu–Vinni–Pajusti ristmik läheb remonti

Toomas Herm
Copy
Vinni viie tee ristmiku liiklusskeem remondi ajaks.
Vinni viie tee ristmiku liiklusskeem remondi ajaks. Foto: Warren Teed OÜ

Järgmisest nädalast pannakse Vinni alevikus remondi ajaks kinni Vilgu–Vinni–Pajusti ristmik, mida rahvasuus viie tee ristmikuks kutsutakse.

Nimetatud ristmik kuulub maanteeameti koostatud liiklusohtlike kohtade nimekirja. Tänavu tellis maanteeamet meie maakonnas kolme sellise ristmiku ümberehituse. Lisaks Vinnis olevale on nimekirjas Haljala–Võsu maanteel olev Sagadi ristmik ja Ubja ristmik Tallinna–Narva maanteel.

Maanteeameti ida teehoiu osakonna juhataja Anti Palmi ütles, et Ubja ristmiku remont lükkub siiski järgmisesse aastasse, sest ei ole mõtet hakata seal teekatet üles võtma, kui ei olda kindlad, et enne talve tulekut töödega valmis saadakse. Küll aga läheb tänavu töösse Sagadi ristmik.

Vinnis teeb ristmiku 196 000 eurot maksvaid remonditöid OÜ Warren Teed. Äriühingu projektijuht Ardo Rannu rääkis, et ristmik suletakse tuleval nädalal, kolmapäeval või nädala teisel poolel. Remonditööde tõttu on ristmik suletud kolm kuni viis nädalat. Rannu sõnul kestab remont kauem, kuid tööde iseloomust sõltuvalt on ristmik vaja sulgeda nimetatud ajaks. Kui kaua remont kestab, Rannu öelda ei osanud. "Sõltub ilmast, sajused ilmad võtavad tempo maha," sõnas ta ja lisas, et sügisel ennustamine on valetamine.

Pärast remonti muutub Vinni ristmik ohutumaks, sest kõrvalteed on risti põhiteega. See tagab nähtavuse mõlemas suunas. Eraldi projekteeritakse veel tänavavalgustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles