Ida-Virumaa elanikud saavad tasuta eesti keele õpet TalTechi Virumaa kolledžis

Merly Raudla
Copy
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž
 
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž  Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeval allkirjastavad integratsiooni sihtasutus ja TalTechi Virumaa kolledž koostöölepingu, mille kohaselt korraldab Narva eesti keele maja eesti keele õpet ja nõustamist Kohtla-Järvel Virumaa kolledži ruumides.

Leping võimaldab piirkonna elanikel tasuta osaleda keeleõpingutes, külastada keele praktiseerimiseks korraldatavaid üritusi ja saada keelenõustamist Kohtla-Järvel.

"Narva eesti keele maja eesmärk on mitmekesistada täiskasvanute eesti keele õpet ja pakkuda keeleõppijatele rohkem sobivaid võimalusi keele praktiseerimiseks. Meil on hea meel, et tänu koostööle TalTechi Virumaa kolledžiga on meie kursused ja teenused nüüd kättesaadavad ka Kohtla-Järve elanikele. Oktoobris pakume kõigile keeleõppijatele võimalusi keelt õppida ja harjutada tandemõppes ning filmiõhtutel," ütles integratsiooni sihtasutuse Narva eesti keele maja juhataja Margarita Källo.

"Virumaa kolledž on läbi aegade väärtustanud kvaliteetse tehnilise kõrghariduse andmise kõrval ka keeleõpet. Keelteoskus annab eelise nii tööjõuturul kui ka äripartnerite otsingul. Soovime panustada riigikeele õpetamisse tasemeõppes, täienduskoolituses ning keelekohvikute, klubide, kinoõhtute ja muude põnevate õppevormide kaudu," ütles TalTechi Virumaa kolledži direktor Mare Roosileht.

Integratsiooni sihtasutuse koosseisus tegutseb kaks eesti keele maja – Tallinnas ja Narvas. Narva eesti keele maja pakub oma teenuseid peale Narva ka Sillamäel ja Kohtla-Järvel.

Eesti keele majja on oodatud kõik eesti keelest erineva emakeelega täiskasvanud inimesed, sõltumata eesti keele oskuse tasemest, et õppida ja harjutada eesti keelt ning elada kohalikku ellu kiiremini sisse. Eesti keele majas pakutakse keeleõppe võimalusi: eri tasemega keelekursuseid, tandemõpet, keelekohvikus või filmiõhtutel osalemist, samuti korraldatakse keelepraktikat õpitubade formaadis. Eesti keele majas saab ka professionaalset keelenõustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles