Sisukord
Noored
Postimees

Vikerforellile kilumaitseainet? Miks mitte!

2 min lugemist
Rakvere ametikoolis vaid kuu aega kokaks õppinud noored said hindamatu kogemuse, kui valmistasid Markofka peakoka Inga Paenurme juhendamisel vikerforelle. FOTO: Vladislav Musakko

Nädal tagasi tegid Rakvere ametikoolis vaid kuu jagu koka eriala õppida jõudnud noored läbi korraliku tuleproovi. Pliidid pandi huugama ja Eesti toidu kuu raames toimunud kalanädalal valmisid Markofka Toidutoa peakoka Inga Paenurme juhendamisel road viiekümnest kilost hõrgust vikerforellist.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Viiekümne kilo kala valmistamine pani Markofka peakoka Inga Paenurme noortele ikka hüüdma: “Käed käima! Tõstke tempot!” Kiirus, täpsus ja kiidusõnad jäid suurest kalateost Rakvere ametikooli esimese kursuse kokaõpilastele Eesti ühe tippkoka käe all toimunud suurest kalateost meelde. Aga mitte ainult. Oskused. Oskused niisamuti.

Markofka peakokk, kes on töötanud ka presidendi juures, ja tema abi Jaak Hiibus võlusid tulevasi ametikaaslasi eelkõige õpetuste ja inspireerimisvõimega.

30.05.2020 02.06.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto