Vikerforellile kilumaitseainet? Miks mitte!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rakvere ametikoolis vaid kuu aega kokaks õppinud noored said hindamatu kogemuse, kui valmistasid Markofka peakoka Inga Paenurme juhendamisel vikerforelle.
Rakvere ametikoolis vaid kuu aega kokaks õppinud noored said hindamatu kogemuse, kui valmistasid Markofka peakoka Inga Paenurme juhendamisel vikerforelle. Foto: Vladislav Musakko

Nädal tagasi tegid Rakvere ametikoolis vaid kuu jagu koka eriala õppida jõudnud noored läbi korraliku tuleproovi. Pliidid pandi huugama ja Eesti toidu kuu raames toimunud kalanädalal valmisid Markofka Toidutoa peakoka Inga Paenurme juhendamisel road viiekümnest kilost hõrgust vikerforellist.

Viiekümne kilo kala valmistamine pani Markofka peakoka Inga Paenurme noortele ikka hüüdma: “Käed käima! Tõstke tempot!” Kiirus, täpsus ja kiidusõnad jäid suurest kalateost Rakvere ametikooli esimese kursuse kokaõpilastele Eesti ühe tippkoka käe all toimunud suurest kalateost meelde. Aga mitte ainult. Oskused. Oskused niisamuti.

Markofka peakokk, kes on töötanud ka presidendi juures, ja tema abi Jaak Hiibus võlusid tulevasi ametikaaslasi eelkõige õpetuste ja inspireerimisvõimega.

Tagasi üles