Rootsis sõitnud traktor Eesti teedele ei pääse

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Paberite järgi igati korraliku minevikuga traktor, aga Eestis seda registreerida ei saa, sest maanteeameti hinnangul peab tehasetähise lööma raamile, mitte lipikule.
Paberite järgi igati korraliku minevikuga traktor, aga Eestis seda registreerida ei saa, sest maanteeameti hinnangul peab tehasetähise lööma raamile, mitte lipikule. Foto: Vladislav Musakko

Maanteeamet ei taha registrisse kanda traktorit, mis ostetud ametlikult ettevõttelt, sest masinal puuduvat nõuetekohane tehasetähis. Oma eelmises elus Rootsis oli see traktor aga igati reeglipäraselt registris, samuti kinnitab tootja, et konkreetse traktoritüübi tehasetähis ongi selline, nagu on.

Tamsalu kandi ettevõtja Rainer Freienthal vajas traktorit vallateede talihooldeks, milleks on tema firmal OÜ Everok Ehitus leping. “Asi algas Tapa valla lumetõrjehankest, kus nõuti ootamatult suurt traktorit,” rääkis Freienthal.

“See on omaette teema – miks peab lükkama viie sentimeetri paksust lund 125 hobujõuga, kui seda jaksab teha isegi ATV –, aga las see olla. Igatahes soetasin Tartu firmast Villems Group kasutatud traktori, mille arvele võtmisega on saanud palju nalja. Kokkuvõttes seda vist arvele ei võetagi,” lisas Freienthal ja ironiseeris, et peab vist Rootsi numbrimärgi traktorile külge jätma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles