Roland Poom – Ken Järveoja näitasid laupäeval oma klassi esikolmiku aegasid

Andres Pulver
Copy
Poom–Järveoja Walesi teedel kihutamas.
Poom–Järveoja Walesi teedel kihutamas. Foto: Charly Lopez/M-Sport

Pärast Walesi ralli reedese avakatse järgset katkestamist olid Roland Poom – Ken Järveoja (Ford Fiesta R2T) laupäeval taas tagasi rajal.

Walesi ralli kõige pikemal võistluspäeval ootas piloote ja kaardilugejaid ees 151,24 katsekilomeetrit, mis kõik tuli läbida ilma hoolduspausita.

Laupäeva avakatsena sõidetud 25,86 kilomeetri pikkuse Dyfi katse esimeselt läbimiselt tuli Poom–Järveojale juunioride arvestuse neljas aeg. Katse võitjatest jäid nad maha 11,6 sekundiga. Kui Walesi ralli pikima võistluspäeva avakatsel jäid eestlased esikolmikust välja, siis järgneval kahel katsel see viga parandati. Neil katsetel näitasid Poom–Järveoja JWRC arvestuses teist ja kolmandat aega. Katse võitjatest jäid nad maha 5,1 ja 19,1 sekundiga.

Rehvivahetuspausi ajal andsid eestlased M-Spordi meeskonna mehaanikutele tagasisidet, et autoga oli viimasel katsel mingi probleem, sest autol oli kuidagi vähe jõudu. Selgus, et auto väljalaskesüsteemi ava oli saanud mingi löögi ja oli oluliselt väiksem kui muidu.

Pärast lõunast rehvivahetuspausi ootasid alustuseks ees hommikuste katsete kordused. Kahelt esimeselt said Poom–Järveoja neljanda ja kolmanda aja. Laupäeva viimase pika katsena sõidetud Dyfi korduskatsel purunes eestlaste Ford Fiesta R2T vasak esimene rehv. Poom–Järveoja jõudsid küll distantsi lõppu, kuid kaotasid katse võitjatele ligi neli minutit.

Päeva lõpetanud lühikeselt, 2,40 kilomeetri pikkuselt katselt tuli Poom–Järveojale JWRC arvestuse kuues aeg.

Roland Poom: "Päeva alustasime hea tempoga, kuid laupäevasel kolmandal katsel tundus, et autol on vähem jõudu, kui peaks. Tõenäoliselt lõi mõni kivi väljalaskeava väiksemaks ja sealt tekkis ka probleem. Edasi oli häid katseaegu keeruline sõita, kuna kõrgetel pööretel polnud autol jõudu. Eelviimasel katsel purunes meil veel ka rehv. Kokkuvõttes pole hullu, sest midagi püüda meil pole ja saime vähemalt kõik katsed läbi sõidetud."

Reedel kogunenud trahviminutite tõttu hoiavad Roland Poom – Ken Järveoja enne pühapäevaseid katseid JWRC arvestuse kümnendat kohta.

Tänavuse JWRC MM-tiitli suunas on liikumas hispaanlased Jan Solans – Mauro Barreiro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles