Festheart läks täissaalile   (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Festheart võib sel aastal uhkustada 1004 külastusega.
Festheart võib sel aastal uhkustada 1004 külastusega. Foto: Vladislav Musakko

Sel nädalavahetusel Rakveres toimunud kolmas LGBT+ filmifestival Festheart kogus rekordarvu külastusi – 1004. Baltikumi ainsa regulaarse LGBT+ filmifestivali kavas olid peale filmide arutelud, töötoad, jumalateenistus ja kontsert.

Festhearti peakorraldaja Keio Soomelt rääkis, et sel aastal oli positiivne, et neid, kes olid endale festivalipassi ostnud, oli võrreldes eelmise aastaga rohkem. 

"Inimesi oli saalis palju. Võib öelda, et filmiprogrammi vaatas ja lisaüritustega kokku oli 1004 külastust," lausus Soomelt. Kõige rohkem, 101 inimest, väisas festivali viimast seanssi, filmi "Kustutatud poiss", mis rääkis Ameerika väikelinna baptistikoguduse pastori pojast, keda ülikoolikaaslane sunnib kapist välja tulema. 

Keio Soomelt sõnas, et nad jäid seekordse üritusega rahule. "Kõik seansid olid inimesi täis, meeleolu ja seltskond olid mõnusad. Enam-vähem kõik see, mida soovisime, ka korralduslikult õnnestus. Väga hea filmiprogramm, kõrvalüritused läksid korda ja olid piisavalt sisukad, õnnestunud," sõnas Soomelt. 

Järgmisel aastal on korraldajatel plaan festivali laiendada. 2.–4. oktoobrini toimub Festheart Tartus ja 9.–11. oktoobrini Rakveres, lisaks näidatakse mõningaid filme ka nädala sees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles