Kapo pidas kinni lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises kahtlustatavad

BNS
Copy
Kaitsepoitseiameti vapp.
Kaitsepoitseiameti vapp. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kaitsepolitsei (kapo) tuvastas septembri lõpus Lääne-Virumaal ligi kolm kilogrammi ebaseaduslikku lõhkeainet ning pidas kahtlusalustena kinni kaks meest. 35- ja 29-aastasele mehele esitati kahtlustus suures koguses lõhkeaine ja lõhkeseadme või selle olulise osa ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Kapo tuletab kõigile meelde, et saades teada lõhkeaine ebaseadusliku käitlemise kahtlusest, näiteks juhul, kui keegi on leidnud lõhkeseadme või lõhkematerjali, tuleb kohe helistada hädaabitelefoni numbril 112.  Eesmärgiga teavitada inimesi relvadega seotud kohustustest ja vähendada registreerimata relvade hulka, korraldab politsei oktoobris relvade loovutamise kampaania, mis võib suurendada ühiskonnas turvalisust.

Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Liisa Nuudi sõnul on praegu õige aeg ühineda selle kampaaniaga ja vabaneda ebaseaduslikest asjadest. "Igal inimesel on võimalus vabatahtlikult loovutada ebaseaduslikus valduses olev tulirelv, lõhkeseade või selle oluline osa, laskemoon või lõhkeaine. Sellisel juhul vabaneb isik kriminaalvastutusest," ütles Nuut.

Kindlasti ei tohi lõhkeainekahtluse korral vastavat eset ise transportima asuda, vaid hoida sellest eemale ja helistamise järel oodata operatiivteenistuse korraldusi edasiseks ohutuks käitumiseks.

Suures koguses lõhkeaine ja lõhkeseadme või selle olulise osa ebaseadusliku käitlemise eest näeb seadus karistusena ette kuni kümneaastase vangistuse.

Kriminaalmenetlust viib läbi kaitsepolitsei, menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles