Õppusel mängitakse läbi Tapal teeniva Ühendkuningriigi üksuse vahetumine 

BNS
Copy
Tapal teeniv liitlaste lahingugrupp korraldab õppuse Tractable, mille käigus mängitakse läbi kriisiolukord. Foto on illustratiivne.
Tapal teeniv liitlaste lahingugrupp korraldab õppuse Tractable, mille käigus mängitakse läbi kriisiolukord. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Liitlaste lahingugrupp korraldab oktoobri lõpus ja novembri alguses Eestis õppuse, kus harjutatakse üksuse vahetamist kriisiolukorras, õppuse ajal vahetub ka tegelikkuses Eestis teeniv Ühendkuningriigi üksus.

Liitlaste lahingugrupp korraldab oktoobri lõpus ja novembri alguses õppuse Tractable, mille käigus mängitakse läbi vastasega kontakti asunud üksuste tugevdamine või väljavahetamine kriisiolukorras. Harjutusel osalevad kaitseväe ja Kaitseliidu üksused lihvivad oma oskusi, et saabuvaid liitlasi Eestis vastu võtta ja toetada.

Õppuse algus on planeeritud oktoobri viimasele nädalavahetusele. Õppuse käigus jõuab Eestisse uus Tapal liitlaste lahingugrupis teenima hakkav Ühendkuningriigi üksus, mis koosneb umbes 800 vormikandjast. Ka jõuab õppuse käigus Eestisse umbes 200 ühikut uue üksuse kasutuses olevat tehnikat, sealhulgas tankid Challenger 2. Tehnika toimetatakse Eestisse nii mööda raudteed kui ka mööda maanteid.

Praegu Tapal teeniva Ühendkuningriigi kuninga husaaride rügemendi üksuse vahetab välja kuninganna husaaride rügemendi üksus.

Oktoobri lõpus jõuavad Ämari baasi ka helikopterid Wildcat ning Apache.

Vahemikus 1. novembrist kuni 4. novembrini viiakse Nurmsi lennuväljal läbi ka Ühendkuningriigi ja Kaitseliidu ühine õhudessant. 

Eestisse jõudnud uus Ühendkuningriigi üksus ja siin teenistust lõpetav üksus viivad 3. ja 4. novembril läbi ühisharjutuse ning 5. novembril toimub Tapal üksuse vahetustseremoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles