Kadrinas pälvis õpetajaks õppija stipendiumi kooli sotsiaalpedagoog Kai Tamm 

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kadrinas pälvis õpetajaks õppija stipendiumi Kadrina keskkooli sotsiaalpedagoog Kai Tamm.
Kadrinas pälvis õpetajaks õppija stipendiumi Kadrina keskkooli sotsiaalpedagoog Kai Tamm. Foto: Meelis Meilbaum/Postimees Grupp As/scanpix

Täna otsustas Kadrina vallavalitsus esmakordselt eraldada õpetajaks õppijale stipendiumi, mis on mõeldud magistrantidele, et tagada tulevikus piisavalt spetsialiste valla haridusasutustes. Stipendiumi pälvis Kai Tamm, kes töötab Kadrina keskkoolis sotsiaalpedagoogina ja alustas magistriõpinguid Tartu ülikoolis sotsiaalteaduste valdkonnas põhikooli mitme aine õpetaja õppekava põhjal.

Värske stipendiaat Kai Tamm ütles, et stipendiumi olemasolu äratab huvi pedagoogi või tugispetsialisti ameti poole vaatavas noores, aga ka juba kogenud inimeses, kellel on soov ja huvi vahetada senine eriala õpetaja või tugispetsialisti ameti vastu. "Stipendium on pigem toeks ja kindlustunde tekitamiseks neile, kes ka ilma stipendiumi olemasoluta selle elukutse valiksid, samas näitab, et spetsialistid on stipendiumi pakkuvasse valda ja selle valla haridusasutustesse väga oodatud," sõnas Kai Tamm.

Kevadel Virumaa Teatajale antud intervjuus rääkis Kai Tamm, et ta on koolis töötades kogenud üht: iga päev on eelmisest niivõrd erinev, et rutiini ei teki. "Sotsiaalpedagoogina olen õppinud seda, et kiireid lahendusi tihtilugu ei ole," rääkis Tamm toona. 

Kadrina vallavanem Kairit Pihlak sõnas, et on üldteada, et väljaspool suuremaid linnu on eriti keeruline leida kvalifitseeritud õpetajaid ja tugispetsialiste. Volikogu on juba mitu aastat plaani pidanud, kuidas kindlustada hariduse tulevik spetsialistidega. "Kevadsuvel võetigi vastu määrus, mille alusel tulevasi spetsialiste valda võiks meelitada. Loodame, et info levib ja järgmisel aastal on juba taotlejaid rohkem," ütles Pihlak.

Kadrina valla õpetaja ja tugispetsialisti stipendiumi andmise eesmärgiks on tagada kvalifitseeritud õpetajate ja tugispetsialistide töötamine valla haridusasutustes ning soodustada uute õpetajate ja tugispetsialistide elama ja tööle asumist Kadrina valda. Stipendiumit saavad taotleda statsionaarse või mittestatsionaarse magistriõppe üliõpilased, kes omandavad õpetaja või tugispetsialisti kutset ja kes peale õpingute lõppemist asuvad vähemalt kolmeks aastaks tööle Kadrina valla haridusasutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles