Valdade ja linnade järgmiseid talimänge korraldab Viru-Nigula vald

Margus Martin
, reporter
Copy
Viru-Nigula vald ja Eesti omavalitsuste talimängude selle talve keskus Kunda võõrustavad uue aasta alguses taas arvukaid harrastussportlasi. Paremate väljaselgitamisel on korvpall üks populaarsemaid alasid.
Viru-Nigula vald ja Eesti omavalitsuste talimängude selle talve keskus Kunda võõrustavad uue aasta alguses taas arvukaid harrastussportlasi. Paremate väljaselgitamisel on korvpall üks populaarsemaid alasid. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti omavalitsuste selle talve spordimängude korraldajaks valis Eestimaa spordiliit Jõud Viru-Nigula valla. Harrastussportlastele mõeldud mõõduvõtt toimub 29. veebruarist 1. märtsini.

Viru-Nigula valla spordijuht Ainar Sepnik põhjendas kandideerimissoovi, öeldes, et valla spordirahvale meeldib asju ära teha. Head tahet toetab mitmesuguste võimalustega korraliku spordikompleksi olemasolu.

"Lääne-Virumaa tahab ennast jätkuvalt tõestada," lausus Sepnik ja meenutas, et siin kandis olid ka eelmised talimängud, kui neid organiseeris koostöös maakondliku spordiliiduga Kadrina vald. "Tõsi, väga suurt konkurentsi korraldusõiguse saamiseks pole, vaid pigem on vaja leida keegi, kes on valmis vastutuse võtma," lisas spordijuht. Ühe plussina nimetas Ainar Sepnik, et omajagu turgutust saavad tänu spordimängudel osalevate harrastussportlaste võõrustamisele kohalikud majutuskohad ning toitlustajad.

Lõviosa võistlusi toimub Viru-Nigula valla spordibaasides Kundas ja Aseris, samas kui meeste korvpalliturniiri mängud tuuakse olude sunnil Rakvere spordihalli, murdmaasuusavõistlused plaanitakse teha Mõedakul ning mäesuusatajad saavad võistelda lähiümbruse esinduslikemas kompleksis Kiviõlis.

Talimängude paremad omavalitsused selguvad eraldi linnade ja valdade arvestuses, viimased on omakorda jagatud elanike arvu järgi kahte gruppi. Spordialadest on tavapäraselt kavas murdmaasuusatamine, mäesuusatamine (mäesuusk ja lumelaud), meeste korvpall, naiste korvpall, lauatennis, male, kabe, ujumine ja juhtide võistlus. Ühel populaarsemal alal, meeste korvpallis, peetakse jaanuaris lisaks eelturniire.

Omavalitsuste suvised spordimängud on tuleva aasta juulis Paides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles