MM-i ennustusvõistluse finiš: auhinna saavad üheksa kergejõustikuspetsi

Margus Martin
, reporter
Copy
Magnus Kirdi medalivõidus oli veendunud valdav enamik ennustusvõistlusel osalejaid. Vaid neli ennustajat vastasid, küllap taktikalistel kaalutlustel, et odaviskajal poodiumile asja pole. Õnneks medal tuli.
Magnus Kirdi medalivõidus oli veendunud valdav enamik ennustusvõistlusel osalejaid. Vaid neli ennustajat vastasid, küllap taktikalistel kaalutlustel, et odaviskajal poodiumile asja pole. Õnneks medal tuli. Foto: Mustafa Abumunes

Virumaa Teataja korraldatud kergejõustiku-MM-i ennustusvõistlus lõppes üllatustulemusega. Kuidas teisiti nimetada asjaolu, et poolesajalt talongilt õigete vastuste väljalugemise ja punktide kokkurehkendamise järel said ühesuguse summa koguni üheksa vastajat.

Et küsimusi koostades ei pidanud me nõndanimetatud viigilahutajat vajalikuks, siis otsustasime jätta kõik üheksa edukamat esikohta jagama.

Maksimaalselt oli ennustusvõistlusel võimalik koguda üksteist punkti, täpseimad küsimustele vastajad noppisid kaheksa. Esikohta jagasid Väino Toomla, perekond Kalla, Ago Liiband, Andres Noole, Väino Soosaar, Andres Piibeleht, Neeme Püss, Pille Selter ja Cris Poll.

Tähelepanelikumad märkavad ilmselt, et edu saatis teiste hulgas mitut inimest, kes peavad kergejõustikuga suisa sinasõprust. Nendeks on jooksuvõistluste tihe külaline ultrajooksja Cris Poll ja Eesti Kergejõustikuliidu kohtunikekogu juhatuse esimees Andres Piibeleht. Varasematelt ennustusvõistlustelt on tuttavad mitmed teisedki.

Nagu ennustuse vahekokkuvõttes märkisime, oli mitmevõistleja Janek Õiglast puudutavale küsimusele õigesti vastanud kuus ennustajat. Neist viis jõudsid lõpuks üldesikoha jagamisele.

Kergejõustiku-MM-i ennustusvõistluse punktitabel.
Kergejõustiku-MM-i ennustusvõistluse punktitabel. Foto: Toomas Erapart

Kolm ennustajat, teiste hulgas Lääne-Viru murdmaasuusatamise lootus Martin Himma, said seitse punkti. Meie talisportlane oli ühtlasi üks väheseid, kes arvas õigesti ära edukaima medaliriigi USA koos ameeriklaste võidetud medalite arvuga. Sportlastel läks üleüldse ennustusvõistlusel päris hästi: Rakvere Tarva korvpallur Mihkel Kurg, kunagine edukas tõkkesprinter Kadri Viigipuu-Joorits ning Rakveres kergejõustikutreeneri ja pedagoogina töötav Alar Madilainen kogusid võrdselt kuus punkti.

Märkimist väärib seegi, et viimasena mainitud innuka spordimehe eestvedamisel aasta ringi linnarahvale vaheldusrikkaid treeninguid korraldatav Madika võimla aitas rikastada ennustusvõistluse auhinnalauda. Auhindadega olid toeks veel Eesti Kergejõustikuliit ja Postimehe kirjastus.

Janek Õiglane on õnnestunud MM-i järel teeninud välja puhkuse, mida ta enda sõnul siiski väga pikalt nautida ei kavatse. "Üks-kaks nädalat kindlasti," lausus atleet, kelle järgmine siht on olümpianormi täitmine.
Janek Õiglane on õnnestunud MM-i järel teeninud välja puhkuse, mida ta enda sõnul siiski väga pikalt nautida ei kavatse. "Üks-kaks nädalat kindlasti," lausus atleet, kelle järgmine siht on olümpianormi täitmine. Foto: Tairo Lutter

Kokkuleppel äsja Dohast naasnud Janek Õiglasega otsustasime, et kutsume kõik, kes panid Doha MM-il Õiglase püstitatud isiklike rekordite arvuga täppi, üheskoos lehetoimetusse. Kohtumisel saab maiustada eelnevalt välja reklaamitud eriauhinna, sportlase enda valmistatud koogiga, ja ühtlasi mõnusalt juttu puhuda.

Kokkusaamise täpse aja lepime kokku ning anname sellest teada esimesel võimalusel. Auhindade kättetoimetamise asjus võtame ühendust mõistagi kõikide üldvõidu jagajatega.

Doha kergejõustiku-MM-i ennustusvõistluse küsimused ja õiged vastused

Mitu isiklikku rekordit püstitab meeste kümnevõistluses Janek Õiglane?

Vastus: kolm (100 meetri jooks – 10,94; 400 meetri jooks – 49,14; odavise – 72.46).

Kas odaviskaja Magnus Kirt võidab Eestile medali?

Vastus: jah (hõbe – 86.21).

Mis riik võidab MM-il enim medaleid ja kui palju?

Vastus: USA – 29 (14 kulda, 11 hõbedat, 4 pronksi).

Kes kroonitakse naiste kõrgushüppes maailmameistriks?

Vastus: Maria Lasitskene (204 cm).

Mitu maailmarekordit püstitatakse MM-il?

Vastus: kolm (Dalilah Muhammad USA-st naiste 400 meetri tõkkejooksus – 52,16; USA 4 x 400 meetri segateatejooksu eeljooksus – 3.12,42 ja finaalis 3.09,34).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles