Narva-Ivangorodi piir pärsib tasuta e-viisade mõju

Postimees
Copy
Piiriametnikud teevad küll Rait Remmeli hinnangul head tööd, aga takistuseks on puudulik taristu ning kitsas sild.
Piiriametnikud teevad küll Rait Remmeli hinnangul head tööd, aga takistuseks on puudulik taristu ning kitsas sild. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lux Expressi juhatuse liikme Rait Remmeli sõnul kasvatavad oktoobrist kehtima hakanud tasuta e-viisad Leningradi oblastisse ja Peterburi küll idasuunalist turismi, ent paraku ei luba Narva-Ivangorodi piiripunkti läbilaskevõime bussireiside hulka naaberriiki suurendada.

“Bussidele on küll piiri läbimisel niinimetatud roheline koridor, aga ka see on juba väga hõivatud,” märkis ta. “Ühtegi väljumist seetõttu enam liinireisidele sobivatel kellaaegadel lisada ei saa. Kui me tahame lisaväljumist, öeldakse meile, et piiril on ajad kinni.”

Piiriametnikud teevad küll Remmeli hinnangul head tööd, aga takistuseks on puudulik taristu ning kitsas sild. Lõuna pool Peip­sit asuvates Koidula ja Luhamaa piiripunktides selliseid probleeme pole, aga neist pole abi Tallinnast Peterburi sõitmisel.

“Ka Soome-Vene piiri läbilaskevõime on hea, aga Narva-Ivangorodi piiripunkt vajab mõlemal pool jõge investeeringuid,” märkis Remmel. Igal aastal käib Venemaal Lux Expressi bussidega 40 000 unikaalset Eesti kodanikust reisijat. Remmeli hinnangul suureneb reisijate hulk tuleval aastal umbes kümnendiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles