Marti Kuusiku kohtuprotsess kuulutati kinniseks (6)

Copy
Marti Kuusiku kriminaalasja eelistung Viru maakohtu Rakvere kohtumajas.
Marti Kuusiku kriminaalasja eelistung Viru maakohtu Rakvere kohtumajas. Foto: Kaader videost

Täna kuulutati istung Marti Kuusiku kriminaalasjas kannatanu Karin Kuusiku taotlusel kinniseks.

Kohtunik Heli Väinaste ütles, et taotlus tuli eile õhtul töövälisel ajal. Seepärast ei saanud protsessi osalised sellega tutvuda. Neil lasti sellega tutvuda täna eelistungi alguses.

Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo ütles, et jätab taotluse kohtu otsustada.

Marti Kuusiku kaitsja vandeadvokaat Kristiina Lee ütles, et taotlus on põhjendatud äärmiselt delikaatsete isikuandmete tõttu, mis puudutavad Kuusiku perekonda. Lee märkis, et juba praegu, kui protsess ei ole veel alanudki, on meedia huvi selle vastu väga suur. Marti Kuusiku teine kaitsja, vandeadvokaat Küllike Namm nõustus kolleegi arvamusega.

Süüdistatav Marti Kuusik eelistungil ei osalenud, küll aga oli kummastaval kombel kohtusse tulnud kannatanu Karin Kuusik, kes istus koos oma esindaja Karoliina Kõrgesaarega prokuröri kõrval.

Ekskohtunik Valeri Lõõnik ütles, et kannatanu viibimine eelistungil on ebatavaline. "Tavaliselt on eelistungil ainult prokurör ja kaitsja," sõnas ta. Lõõniku hinnangul võib Karin Kuusiku osalemine eelistungil tähendada, et kas ta teeb prokuratuuriga koostööd või soovis eelistungil veel kord kinnitada varem öeldut, et ta ei ole kannatanu.

Vanemprokurör Sirje Merilo ütles, et eelistungil esitati äärmiselt erinevaid taotlusi. "Arutasime korralduslikke küsimusi, kuidas istungiga edasi minna ja lahendasime taotlusi," sõnas ta. Merilo sõnul ei toimunud eelistungil midagi erakordset. "Täiesti tavaline rutiin, nagu igal eelistungil," lisas ta.

Marti Kuusiku kaitsja, vandeadvokaat Küllike Namm ei soovinud eelistungit kommenteerida. "Ma ei saa sellest midagi rääkida, tegemist on kinnise menetlusega," sõnas ta.

Eksminister Marti Kuusiku suhtes alustati kriminaalmenetlust 29. aprillil kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel tema kohta meedias esitatud väidetava koduvägivalla uurimiseks. Vähem kui kaks päeva väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri ametis olnud Kuusik esitas tagasiastumispalve, kinnitades, et tema vastu meedias esitatud süüdistused on laim. Tagasiastumist põhjendas Kuusik asjaoluga, et soovib tagada ametisse astunud valitsusele töörahu ning keskenduda kriminaalasjas enda kaitsmisele ja oma hea nime taastamisele. Tema elukaaslane Karin Kuusik eitas koduvägivalda.

Marti Kuusiku kriminaalasja kohtulik arutelu algab järgmise aasta mais.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles