Tudu raamatukogu kolis rahvamajast koolimajja

Toomas Herm
Copy
Raamatukogu kolimise üle koolimajja olid kõige õnnelikumad lapsed.
Raamatukogu kolimise üle koolimajja olid kõige õnnelikumad lapsed. Foto: Hilje Pakkanen

Täna avati Tudu raamatukogu uutes ruumides. Nimelt koliti rahvamajast koolimajja esimese korruse kahte klassiruumi, et tulla noortele lugejatele lähemale.

Vinni vallavanema Rauno Võrno sõnul võttis Tudu raamatukogu kolimine vanast kohast uude omajagu aega, kuid seda suurem rõõm on olnud saadud positiivsest vastukajast. "Tudu raamatukogu avamisega koolimajas liikusime sammukese lähemale Tudu kogukonnamaja poole," sõnas vallavanem.

Koolimajas kohandati raamatukogu ruumideks kaks klassiruumi esimesel korrusel. "Lugejaid on aastatega vähemaks jäänud ja kogu ei ole ka suur, nii et mahtusime ilusti ära," ütles raamatukogu juhataja Katrin Kastemäe.

Raamatukogu kolimine kooli tekitas lastes elevust: iga päev käidi üle ukse piilumas, millal tulla võib. "Juba praegu võib ütelda, et oleme raamatukogu kolimisega koolimajja igati rahul – lapsed leiavad kergemini tee raamatute juurde," lausus Tudu kooli direktor Helge Arro.

Hoolimata sellest, et raamatukogu vajas avamise eel veel pisut sättimist, käidi juba raamatuid laenutamas. Raamatukogu on ka uues kohas avatud igal tööpäeval kell 10–17. Sealse fondi suurus on 5500 teavikut, lugejaid on 65.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles