Kuri käsi süütas uksemati

Toomas Herm
Copy
Rakkes oli elumaja trepikoda suitsu täis. Pilt on illustratiivne.
Rakkes oli elumaja trepikoda suitsu täis. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Ööl vastu tänast kell 2.50 teatati häirekeskusele, et Rakke alevikus on süüdatud kolmekorruselise elumaja trepikojas ühe korteri ukse taga matt. Päästjate saabumise ajaks oli matt juba kustutatud, kuid trepikoda oli suitsu ja vingu täis. Päästjad tuulutasid trepikoja ära ning lahkusid.

Rakvere politseijaoskonna piirkonnavanem Kristi Rist ütles, et info juhtumist jõudis politseile väga operatiivselt eeskätt seetõttu, et sellesse majja on paigaldatud andur Nublu. "Kõige väiksemagi tulekahju korral annab andur signaali turvaettevõttele, kes reageerib operatiivselt sündmusele, kaasates koostööpartnereid, kelle hulgas on ka politsei," selgitas Rist. "Väga väärt asi," lisas ta.

Politsei jaoks ei ole Risti sõnul veel juhtum lõppenud. "Meie eesmärgiks on välja selgitada, kes ja mis põhjusel oli selle teo taga," sõnas Rist.

Turvafirma G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja rääkis, et Nublu on uuenduslik suitsu- ja vinguandur, mis teatab tuleohust turvaettevõtte G4S juhtimiskeskusele, kes võtab koduomaniku antud kontaktil ühendust ja saadab vajadusel abi kohe teele. Teeme ka koostööd vabatahtlike päästjatega, et operatiivsemalt reageerida.

Nublu suitsu- ja vinguandurit kasutab kodu valvamiseks juba ligi 10 000 peret üle Eesti. Väike-Maarja vallas on Nublu omale tellinud 150 peret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles