Tänasest vaktsineeritakse apteekides taas gripi vastu

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Tänasest saab apteekides taas lasta end gripi vastu vaktsineerida.
Tänasest saab apteekides taas lasta end gripi vastu vaktsineerida. Foto: Owen Humphreys/PA Wire/PA Images

Eesti apteekides saab alates tänasest kuni 17. novembrini taas lasta end gripiviiruse vastu vaktsineerida. Tänavu tehakse seda juba seitsmes linnas ja kokku 23 apteegis.

"Selleks, et ennetada ja vähendada gripiviirusesse haigestumist ja gripisurmasid ning tõsta elanikkonna teadlikkust vaktsineerimise olulisusest, peab gripi vastu vaktsineerimine olema lihtne ja mugav. Seda on üksmeelselt tõdenud kõik peamised Eesti tervishoiuga seotud ametite ja liitude esindajad," ütles Eesti Apteekide Ühenduse (EAÜ) juhatuse liige proviisor Timo Danilov. "Apteegid asuvad mugavates ja lihtsasti ligipääsetavates kohtades ning on pika lahtiolekuajaga, mis loob inimestele hea võimaluse käia vaktsineerimas ka pärast tööpäeva," nentis ta.

Apteekides vaktsineerimisega tehti algust eelmisel aastal. "Möödunud gripihooajal vaktsineeris end apteekides kokku enam kui 9000 inimest ehk ligi 10 protsenti gripi vastu end vaktsineerinud inimeste hulgast," rääkis Danilov. "Vaktsineeritute koguarv oli enam kui kaks korda suurem ülemöödunud hooajast tõustes 3,2 protsendilt seitsme protsendini, seejuures kahanes nii gripi tõttu surnud inimeste arv kui ka intensiivravi vajanud inimeste arv. Usun, et apteekides vaktsineerimise võimaldamisel on selles statistikas oma märkimisväärne roll."

"Kuna eelmisel aastal saatis apteekides vaktsineerimist edu ja inimesed tervitasid seda võimalust heal meelel, vaktsineeritakse lisaks Tallinna, Tartu, Jõhvi ja Kuressaare apteekidele tänavu Võrus, Rakveres ja Pärnus," rääkis Danilov.

Praegu vaktsineeritakse apteekides juba 12 Euroopa riigis, osas neist vaktsineerivad apteekrid. Eestis teevad vaktsineerimistoimingut tervishoiuteenuse osutajate juures töötavad vastavasisulise väljaõppe läbinud tervishoiutöötajad.

Vaktsineerida saab Rakveres Põhjakeskuse Apothekas ja Rakvere Maxima Südameapteegis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles