Vastukaja: võit kohtuvaidluses EKRE-ga

Copy
Juhan Aare
Juhan Aare Foto: Erakogu

Samal teemal: 27. septembri Virumaa Teatajas avaldatud BNS-i lühiuudis “Juhan Aare pääses EKRE-le maksmisest, tema firma mitte”

Selle aasta 25. septembril allkirjastas riigikohtu tsiviilkolleegium määruse, millega jättis EKRE (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond – toim.) kassatsioonikaebuse Juhan Aare vastu menetlusse võtmata. Tulenevalt sellest jõustus Tallinna ringkonnakohtu tänavu 1. juulil tehtud otsus – jätta EKRE hagi Juhan Aare vastu rahuldamata. Kuna sel teemal on Virumaa Teataja ja BNS-i vahendusel meediasse jõudnud nii eksitavat kui ka valeinformatsiooni, alljärgnevalt mõni sõna tõe jaluleseadmiseks.

Kohtulugu sai alguse 2013. aastal. EKRE pöördus Harju maakohtu poole sooviga saada tagasi erakonda Eestimaa Rahvaliit tutvustavate videomaterjalide tootmiseks 2010. aastal tehtud kulutused. Seda nõuet on arutanud Harju maakohus ja Tallinna ringkonnakohus. Mõlemad kohtuinstantsid jõudsid järeldusele, et EKRE hagi Juhan Aare vastu on täiesti alusetu. Harju maakohtu ja Tallinna ringkonnakohtu õigeksmõistvas otsuses kirjutatakse, et tunnistajate ütlused ning kostja Juhan Aare ja kunagise rahvaliitlase ning riigikogu endise liikme Arno Silla vande all antud seletused tõendavad – rahvaliidu juhatus nõustus videomaterjalide tootmisega ja see vastas ka erakonna huvile ja tahtele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles