Eesti juunioride koondis saavutas Jaapani järel sumo-MM-il teise koha

Margus Martin
, reporter
Copy
Riho Rannikmaa.
Riho Rannikmaa. Foto: Meelis Meilbaum

Algselt kahele päevale planeeritud juunioride ja täiskasvanute maailmameistrivõistlused sumomaadluses peeti sel aastal ühepäevase turniirina. Põhjuseks oli vahetult enne Ōsaka eeslinnas Sakais toimunud jõuproovi algust saareriigile antud taifuunihoiatus.

Eesti delegatsiooniga läinud nädalal MM-il viibinud Eesti Sumoliidu peasekretäri Riho Rannikmaa ütlusel nad looduse stiihiat otseselt ei kogenud.

“Eriti ei seganud, kui mitte arvestada seda, et tormihoiatuse tõttu esimene [laupäevane] võistluspäev ära jäeti ja kogu MM viidi läbi ühe päevaga [pühapäeval],” märkis nüüdseks koos koondise teiste liikmetega kodumaale naasnud Rannikmaa. “Tegelikult tibutas Sakais laupäeval kogu päev sooja vihma ja tuul oli täiesti tavaline,” lisas ta.

Ühele päevale koondatud juunioride ja täiskasvanute võistlusprogramm tähendas peasekretäri sõnul, et matšidega alustati pühapäeval kell pool üheksa hommikul ja lõpetati sama päeva õhtul kell kaheksa. Võisteldi kolmel dohyō’l, medalimatšid toimusid peaareenil.

Eesti sumotoride saagiks kujunes üks kuld- ja üks hõbemedal ning viis viiendat kohta, mis saavutati kõik juunioride konkurentsis.

Individuaalse viienda kohaga naasid teiste hulgas läänevirulased Eva-Maria Raudsepp (kuni 60 kg) ja Romel Seemann (kuni 80 kg).

Absoluutkategoorias kohe avaringis hilisema võitja, Jaapani sportlasega rinda pistnud ja tolle paremust tunnistanud Martin Ottokar kuulus koos Romel Seemanniga viienda koha saanud Eesti juunioride meeskonda. Eva-Maria Raudsepp oli aga viiendaks platseerunud Eesti naisjuunioride võistkonna varuliige.

Riho Rannikmaa ütles, et tiheda, ühele päeval koondunud kahe võistluspäeva programmi tõttu võttis Eesti koondis vastu otsuse piirduda vaid sportlaste oma vanuseklassi jõuproovidega. Täiskasvanute turniiril osalemine oleks samas võinud rikkuda juunioride medališansid.

Juunioride medaliarvestuses saavutas Eesti Jaapani järel teise koha. Sarnaselt eestlastega ühe kulla ja ühe hõbeda saavutanud Taiwan tuli kolmandaks, kuivõrd neil oli võrreldes Eestiga kaks viiendat kohta vähem.

Aasta pärast selgitatakse sumo maailmameistrid Euroopa pinnal Poolas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles