Rakvere valla lapsed saavad nüüd lihtsamalt psühholoogi jutule

Katrin Uuspõld
Copy
Riina Türkel on Rakvere vallas Näpi koolis muusikaõpetaja ja psühholoog ning võtab nüüd psühholoogina vastu ka valla teiste haridusasutuste lapsi.
Riina Türkel on Rakvere vallas Näpi koolis muusikaõpetaja ja psühholoog ning võtab nüüd psühholoogina vastu ka valla teiste haridusasutuste lapsi. Foto: Vladislav Musakko

Alates oktoobrist võtab Näpi kooli psühholoog Riina Türkel vastu ka teiste Rakvere valla koolide ja lasteaedade lapsi, kes vajavad psühholoogilist nõustamist ja teraapiat. Samuti annab ta nõu nende vanematele ning kooli- ja lasteaiaõpetajatele.

Rakvere valla haridusnõunik Monica Jaanimets nentis, et vajadus psühholoogi järele on nii valla väikestel kui ka suurematel lastel. “Me oleme rõõmsad, et väga hea spetsialist töötab meil Näpi koolis ja ta oli valmis vastu võtma ka teisi valla lapsi ühel päeval nädalas – tegelikult on vajadus suuremgi,” rääkis Jaanimets. “Lastel on mitmesuguseid muresid. Sageli on need seotud kodu ja perega ning vanematevahelised probleemid avaldavad mõju lapse käitumisele ka lasteaias ja koolis. Samuti on koolilastel hirme ja ärevust kooliasjadega toimetulemisel, terviseprobleeme, mis väljenduvad keskendumisraskustes. On juhtumeid, kus laps ei suuda kooli minna,” märkis Jaanimets.

Riina Türkel on psühholoogina töötanud 2007. aastast alates ning võtab Rakvere valla lapsi ja nende vanemaid etteregistreerimisel vastu Näpi koolis neljapäeviti.

Omavalitsustest on ka Vinni ja Väike-Maarja vald leidnud psühholoogi, kelle juures valla elanikud saavad tasuta käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles