Kelmid küsivad kaubanduskeskuste juures heategevuseks raha

Merly Raudla
Copy
Petturid annavad mõista, et koguvad kurtidele raha ja küsivad kaubanduskeskuste juures annetusi.
Petturid annavad mõista, et koguvad kurtidele raha ja küsivad kaubanduskeskuste juures annetusi. Foto: Erakogu

Politseid on viimasel ajal taas mitmel korral teavitatud kelmidest, kes tegutsevad üldjuhul kaubanduskeskustes ja nende esistes parklates.

Nimelt suruvad annetuse küsijad inimestele kätte blanketi, kuhu tuleb kirjutada allkiri ja summa, mis soovitakse annetada kurtidele. Sellele järgneb reeglina annetus, sularaha üleandmine. Esmapilgul näib see kõik korrektne. Rahaküsija on olnud naeratava näoga tõmmu noormees, kes on oma žestidega andnud märku, et on kurt. Hiljem on selgunud, et annetatud raha ei ole õigesse kohta jõudnud.

Rakvere politseijaoskonna piirkonnavanem Kristi Rist tõdes, et kui kelmid lihtsalt raha küsivad, ei saagi seda seaduserikkumiseks pidada. "Aga kui see tegevus muutub häirivaks ja pealetükkivaks, siis on tegemist avaliku korra rikkumisega. Siis kindlasti kutsuda politsei," selgitas ta ning lisas, et ka viisaka küsimise peale ei tohiks petistele raha anda. Kõige targem on tõmmusid annetuste küsijaid eirata.

Sedasorti petukelmid on käinud ringi juba aastaid. Eesti Kurtide Liit on mitu aastat tagasi teada andnud, et nemad kindlasti sellisel moel raha ei kogu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles