Teadlane seisab iga päev surmaga silmitsi

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Kui Martin Malve pole parajasti kusagil luustikke välja kaevamas, mööduvad tema päevad suuremalt jaolt ülikooli Jakobi tänava õppehoone keldris asuvas hoidlas, kuhu leitud luud põhjalikuks uurimiseks toimetatakse.
Kui Martin Malve pole parajasti kusagil luustikke välja kaevamas, mööduvad tema päevad suuremalt jaolt ülikooli Jakobi tänava õppehoone keldris asuvas hoidlas, kuhu leitud luud põhjalikuks uurimiseks toimetatakse. Foto: Sille Annuk

Muinsuskaitseameti hea uurija tunnustuse pälvinud luu-uurija Martin Malve käte vahelt on aastate jooksul läbi käinud paar tuhat skeletti.

Tartu ülikooli luu-uurija Martin Malve (35) suve alguse päevakava nägi ette viit tundi magamist, misjärel tuli autole hääled sisse panna ja kas Rakverre või Tallinna sõita. Enamasti pidi ta ka samal päeval nende linnade vahet pendeldama, sest korraga tehti päästekaevamisi Rakveres Pikal tänaval ja Ida-Tallinna keskhaigla juures.

Ometi ütleb Malve, et võrreldes 2017. ja 2018. aastaga oli tänavune suvi hoopis rahulikum. “Siis oli kaos,” iseloomustas teadlane, keda muinsuskaitseamet tunnustas hiljuti hea uurija aunimetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles