Pakitud kutsikas hoiab töömeestel silma peal

Merly Raudla
Copy
Kuni ühiselamu veel valmis pole, hoiab ehituse ajaks kilesse mässitud kunstiteos silma peal ringi askeldavatel töömeestel.
Kuni ühiselamu veel valmis pole, hoiab ehituse ajaks kilesse mässitud kunstiteos silma peal ringi askeldavatel töömeestel. Foto: Vladislav Musakko

Aasta lõpul valmivas Rakvere ametikooli ühiselamus käib ehitusaegne sagimine. Põrandad on kaetud jõupaberiga, on näha tellinguid ning tööriistu. Viimistluse läbinud tubadesse paigaldatakse mööblit ja siin-seal ootavad oma järge värvilised mööbliplaadid.

Õpilaskodu sissepääsu juures hakkab koduvalvur, suur valgest betoonist kutsikas, peagi õpilasi valvama.

Kuni ühiselamu veel valmis pole, hoiab ehituse ajaks kilesse mässitud kunstiteos silma peal ringi askeldavatel töömeestel. Kutsikas jääb ehituse lõpuni sisse pakituks, et oleks jõulude ajaks plaanitud pidulikul avamisel samuti ilus ja puhas.

Enamik tubasid on kahekohalised, kahe toa peale on üks pesemisruum ja köök. Igal korrusel valitsevad kindlad värvitoonid lisavad üldisele betoonirohkusele kirevust.

Õpilaskodusse on plaanitud ka lastehoid, et toetada noorte emade õppimist.

Tänapäevase neljakorruselise õpilaskodu valmimistähtaeg on novembris. Projekti maksumus on ilma käibemaksuta 4,53 miljonit eurot. Hoone ehitab AS Merko Ehitus Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles