Haridusfestivalilt toodi mitu tiitlit

Andres Pulver
Copy
Karmen Parijõgi oma raamatusse autogramme jagamas.
Karmen Parijõgi oma raamatusse autogramme jagamas. Foto: Andres Pulver

Eile kogunesid enam kui 400 õpetajat, koolijuhti ja noort haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" haridusfestivalile. Festivali raames kuulutati välja koolide ja lasteaedade parimad ettevõtlikku hoiakut arendavad edulood ning jagati välja standardid ehk kvaliteeditunnustused õppeasutustele, mis rakendavad süsteemselt ettevõtlikku õpet.

Haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" koordinaatori Kristi Krilovsi sõnul töötab enam kui 125 kooli ja lasteaeda programmi põhimõtete järgi. Krilovs: ""Ettevõtlik kool" on kui kaasaegne hariduse kvaliteedimärk. See on teisisõnu koondnimetus põnevale ja kaasavale õppimise metoodikale, mis toob koolidesse ja lasteaedadesse rohkem iseseisvat ja ettevõtlikku hoiakut, arendab lastes otsustusvõimet ja ärgitab tegutsemishimu."

Sel aastal jagati välja 29 standardit ehk kvaliteeditunnustust. Standardeid jagatakse kolmes kategoorias (baas-, hõbe- ja kuldtase) õppeasutustele, mis on hästi juurutanud igapäevaõppesse ettevõtliku ja õppijakeskse õpikäsitluse.

Lääne-Virumaalt anti kvaliteeditunnustuse baastase Vasta koolile, Kunda ühisgümnaasiumile, Uhtna põhikoolile, Kunda lasteaiale Kelluke ja Vasta kooli lasteaiale Mõmmik.

Edulugude konkursil said esikoha Rakvere reaalgümnaasiumi 8. klassi õpilase Karmen Parijõe raamat ""Läbikukkunud" suvi Kunda kandis" kategoorias "Noorte/laste algatus" ja Rakvere eralasteaed Kaur projektiga "Kanad lasteaias" kategoorias "Ettevõtlik lasteaed".

Kategoorias "Põnevaim tund" pälvis teise koha Rakke kooli tund "Cad Robotics".

Heidi Jakobson Kauri lasteaiast rääkis, et nende kanade lugu on väga ainulaadne ja seepärast nad võitsid publiku ja žürii maksimumpunktid. "Minu jaoks oli oluline laste initsiatiiv ja algatus, nende aktiivne osalemine. Tähtis oli ka vanemate ja kogukonna kaasatus," lausus Jakobson. Lasteaednik kiitis ta teisi osalejaid. "Türil asuvas lasteaias kasvatati ise toitu ja keedeti moosi. Kolmandaks jäänud Sillamäe lasteaed oli edukas aga robootikas," sõnas Jakobson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles