Kadrinas on võimalik õppida kunsti mõistma

Katrin Uuspõld
Copy
Kadrina raamatukogu juhataja Ene Heide.
Kadrina raamatukogu juhataja Ene Heide. Foto: Arvet Mägi

Kadrina valla raamatukogus algab uus kunstiklubi vestlussari. Raamatukogu juhataja Ene Heide rääkis, et raamatukogu juures aastakümneid tegutsenud MTÜ Kadrina Kirjandusklubi sai LEADER-i rahastuse projektile “Kadrina kogukonna kultuuripuu aastarõngad”.

Projekt koosneb üheksast tegevusest, millest üks on kunstiklubi vestlusõhtud. “Tavalised inimesed ei valda hästi kunstiteemasid, ja miks mitte korraldada selline vestlusõhtute sari neile, kes tahavad selles vallas rohkem teada saada,” ütles Ene Heide.

Avalöök on neljapäeval, 24. oktoobril kell 18 teemal “Millega peab arvestama kunsti vaatamisel”. Kunstiklubi vestlusõhtuid on üheksa ja lektorina astub kuulajate ette Kadrina keskkooli endine kunstiõpetaja Sigrit Peets, kes on pidanud loenguid ka näiteks kunstiakadeemias. Sarja jooksul käsitletakse muu hulgas modernismi, skulptuuri, arhitektuuri, disaini.

“Sarja mõte on õpetada, kuidas märgata kunsti ja seda mõista. Kaasaegne kunst tundub paljudele raskesti mõistetav, aga arutleme, kuidas tekivad kunstnikul ideed, miks kunstiteosel on üks või teine nimi – lihtsad asjad,” märkis Ene Heide. “Tegemist ei ole pelgalt loenguga, vaid vestlusringiga.”

Vestlusõhtud toimuvad Kadrina raamatukogus üks kord kuus ning on kõigile huvilistele tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles