Piltuudis: Janek Õiglane täitis lubaduse ja ennustajad said suu magusaks

Margus Martin
, reporter
Copy
Spordihuvi ühendab paljusid. Mis võiks olla aga toredam, kui rääkida spordist mõne spordisangari endaga. Mitmevõistleja Janek Õiglane pakkus tublidele ennustajatele selle võimaluse, küpsetades neile juustu-maasikakoogi, mis üheskoos mõnusa vestluse käigus pintslisse pisteti.
Spordihuvi ühendab paljusid. Mis võiks olla aga toredam, kui rääkida spordist mõne spordisangari endaga. Mitmevõistleja Janek Õiglane pakkus tublidele ennustajatele selle võimaluse, küpsetades neile juustu-maasikakoogi, mis üheskoos mõnusa vestluse käigus pintslisse pisteti. Foto: Margus Martin

Virumaa Teataja toimetus võõrustas laupäeva keskpäeval Doha kergejõustiku maailmameistrivõistluste ennustusvõistluse paremaid. Ennustajate päeva muutis magusaks antud lubaduse täitnud ja juustukoogiga kohale saabunud mitmevõistleja Janek Õiglane.

Sportlase kõrval astus toimetusest läbi ka Postimehe fotograaf Tairo Lutter, kes samuti Dohas MM-il viibis ning eestlastele palju emotsioone pakkunud spordihetki jäädvustas.

"Ma ei taha pugeda, aga see juustukook maitseb tõepoolest väga hästi," tunnistas Väino Toomla, üks ennustusvõistlusel edukalt esinenud lehelugejatest, preemiaga maiustades. "Olin täitsa imestunud, kergejõustiku ennustamisega pole mul kunagi hästi läinud," lisas ta.

Sagadist pärit Toomla sõnul on spordihuvi saatnud teda terve elu. Esimesi otseülekandeid hakkas mees jälgima 15-aastaselt Soome televisiooni vahendusel. "Vaatasin siis mingit murdmaasuusatamise-MM-i, kus rahvas vehkis lipukestega raja ääres. Sellest tekkis minu eluunistus ja mõtlesin, et saaks ise ka kunagi niimoodi raja äärde. Viisin oma eluunistuse täide lõpuks kolm korda: 1997. aastal olin Trondheimis, 1999. aastal Ramsaus ja 2001. aastal Lahtis raja ääres," rääkis Väino Toomla ning lisas, et ka Otepää maailmakarikasarja etapid pole temast vaatamata jäänud.

Pealinna mees Andres Noole seevastu märkis, et tema trumpala on ristsõnade lahendamine. Vaimu hoiab ta spordihuvilisena teravana siiski mitmel rindel, osaledes ka sporditeemalistel ennustusvõistlustel. "Ma olen rohkem ristsõnamees," tunnistas Noole.

Kellel ennustusvõistluse parematest seekord kohale tulla ei õnnestunud, need saavad teenitud auhinnad peagi kätte muul viisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles