Võsu rahvas valis pikalt ja põhjalikult uut alevikuvanemat ja esimest kandikogu

Copy

Võsu rannaklubi oli pühapäeva pärastlõunal rahvast pungil. Põhjuseks, miks ligikaudu kakssada inimest otsustasid hubaste koduseinte vahelt välja tulla, polnud mõni teatritükk või kontsert, vaid rahvakoosolek, kus valiti uus alevikuvanem ja viimasele abilisteks kümme kandikogu liiget.

Võsu eelmine alevikuvanem ja seekordse koosoleku juhataja Eha Sirelbu meenutas kohaletulnutele algatuseks, et viimati nähti sama arvukat rahvahulka rannaklubis näitleja Tõnis Niinemetsa monoetendusel ning avaldas lootust, et koosolek etenduseks ei muutu.

Ent päris ilma näitemängu elementideta kokkusaamine siiski ei möödunud ning lõpuks venis see kolme ja poole tunni pikkuseks. Vajalikud protseduurid ja valikud tehti ära sellegipoolest.

Samuti arutati mureteemasid, mis seotud vee hinna, perearstikeskuse ja muuga. Haljala vallavõimu esindas koosolekul ja aitas mitmes küsimuses rohkem selgust majja tuua volikogu esimees Vello Väinsalu, kes viimasel hetkel asendas haigestunud vallavanemat Ivar Lillebergi.

Alevikuvanema koha usaldas rahvas teiseks hääletusvooruks sõelale jäänud kahe enim hääli kogunud kandidaadi hulgast Riina Kapteinile. Enne riigireformi Lääne-Viru maavalitsuses finantsalal töötanud Kapteinile andsid 138 hääletanust oma toetuse 76 ja Anneli Alemaad pooldas 61 inimest. Üks hääletussedel tunnistati rikutuks. Algselt oli kandidaate viis, kellest üks otsustas end taandada.

Kandikogu liikmeteks valis rahvas Anneli Alemaa, Lii Unduski, Andrus Aasmäe, Kaido Ehasoo, Andres Trumani, Mirjam Kulla, Joel Härmandi, Valdek Kilgi, Andres Isopi ja Tiia Palmiste.

Vastse alevikuvanema ja kandikogu liikmete volitused kehtivad kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles