Täna algab õiglase kaubanduse nädal

BNS
Copy
Valida tuleks tooted, mille puhul on kindel, et nende tootmisel ei ole kasutatud lapstööjõudu, orjatööd ega kemikaale.
Valida tuleks tooted, mille puhul on kindel, et nende tootmisel ei ole kasutatud lapstööjõudu, orjatööd ega kemikaale. Foto: Margus Ansu

On alanud pühapäevani vältav õiglase kaubanduse nädal, mille tähistamiseks käivad kuue kooli õpilased kuues poes, et suunata inimesi eelistama ja valima Fairtrade'i märgisega tooteid.

Tamsalu gümnaasiumi koolinoored Kert Pehap, Geiri Suur ja Karmen Freienthal, kes tegid teavitustööd 17. oktoobril Tamsalu Grossi poes, tõdesid, et teavitustööd tehes lasub neil ka vastutus näidata eeskuju. "Ostes teeme ise alati õige valiku ning tahame, et ka teised seda teeksid."

Ka poed on õiglase kaubanduse nädalaga hästi kaasa tulnud. Näiteks on Prismas lisaks muudele toodetele müügil Fairtrade'i banaanid ja Rimi poodides on väljas lauad Fairtrade'i toodetega.

"Kutsume kõiki inimesi poes otsima ja valima kvaliteetseid ja maitsvaid tooteid, mida nautida. Tuhanded talunikud ja töölised üle kogu maailma teevad kõvasti tööd, et pakkuda meile asju, mida armastame – olgu selleks hommikune tass kohvi, lõunane riis, magus banaan või õhtune tee. Näidake oma toetust ja valige tooted, mille puhul on kindel, et nende tootmisel ei ole kasutatud lapstööjõud, orjatööd ega kemikaale ning mille eest on talunik saanud õiglase hinna ja tööline õiglase tasu," märkis arenguabiga tegelev vabaühendus MTÜ Mondo.

Fairtrade on tuntuim ja usaldusväärseim eetilise tootmise märgis, mis on loonud 1,6 miljonile talunikule ja töölisele normaalsed tootmis- ja töötingimused. Valides Fairtrade'i, ei tegele me heategevusega, vaid aitame inimestel arenguriikides jõuda elu- ja töötingimusteni, mis kehtivad arenenud riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles