Prokuratuuri taotlusel vahistati tapmises kahtlustatav

Toomas Herm
Copy
Tapmises kahtlustataval pandi käed raudu ja ta võeti kohtu loal vahi alla. Pilt on illustratiivne.
Tapmises kahtlustataval pandi käed raudu ja ta võeti kohtu loal vahi alla. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Laupäeva hommikul leiti Vinni vallas asuva eramaja köögis meesterahva vägivallatunnustega surnukeha. Sama päeva hommikul peeti sündmuskohal kinni 46-aastane mees, kes prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal kuriteos kahtlustatavana kuni kaheks kuuks vahi alla võeti.

"Raskete juhtumite puhul on kohene reageerimine olulise tähtsusega, nii oli ka selle sündmuse vaates," rääkis Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla. "Saime kiirelt koguda sündmuskohalt vajalikku materjali menetluse jaoks," lisas ta. 

Kahtlustuse kohaselt peksis 46-aastane mees 54-aastast meest, mille tagajärjel kannatanu suri sündmuskohal. Peksjale esitati kahtlustus teise inimese tapmises.

"Seniks kogutud tõenditest nähtub, et mees on varasemalt olnud vägivaldne," selgitas Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Tiina Viru. Tema sõnul Viru maakohus nõustus prokuratuuriga, et uute kuritegude ärahoidmine ja kriminaalmenetluse tagamine pole kergemate tõkenditega võimalik ning seetõttu on mehe vahistamine vältimatult vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles