Aeg on mõtted merekaitsest välja laduda

BNS
Copy
USA sõjalaev Mount Whitney Muuga sadamas.
USA sõjalaev Mount Whitney Muuga sadamas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kaitseväe akadeemia kuulutas välja esseekonkursi, kuhu oodatakse uudseid mõtteid Eesti merekaitse tulevikust teemal "Eesti merekaitse tulevik".

"Me ei ole esseele seadnud miinimumnõudeid, seega ootame konkursile erisuguseid mõtteid, mis võivad minna ka nii-öelda kastist välja. Näiteks arutlust, kas tulevikus sõidetakse merel ainult purjede ja patareide abil," ütles esseekonkursi korraldaja kaptenmajor Taavi Urb, edastas kaitseväe peastaap. 

Kuigi esseekonkursi pealkiri on "Eesti merekaitse tulevik", võib iga töö autor panna oma esseele unikaalse pealkirja. Essee ise peab aga demonstreerima nüüdisaegse meresõjateooria ning Eesti geograafiliste, majanduslike ja poliitiliste olude mõistmist. Keskenduma peaks sealjuures eelkõige lahendustele, mis muutuvad aktuaalseks viie kuni kümne aasta perspektiivis või veel hiljem.

Esseede juures hinnatakse argumentatsiooni loogilisust, mõttekäigu uudsust ja stiili.

Kaitseväe akadeemia paneb kolme parema töö eest välja ka rahalise preemia. Esimese koha pälvinud essee autor saab 500 eurot, teise koha preemia on 400 ja kolmanda koha preemia 300 eurot. Eriauhinnad panevad välja merevägi, Kaitseliidu Tallinna maleva meredivisjon ja Laevastiku Ohvitseride Klubi.

Autorite nõusolekul avaldatakse parimad tööd ajakirjas Sõjateadlane.

Töid oodatakse 31. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles