Tunnustamiseks saab esitada noortevaldkonna tegijaid

Inna Grünfeldt
Copy
Noortega teevad tänuväärset tööd huvikoolid. Hetk Athena kooli õpilastööde näituse avamiselt.
Noortega teevad tänuväärset tööd huvikoolid. Hetk Athena kooli õpilastööde näituse avamiselt. Foto: Vladislav Musakko

Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles esitama kandidaate igaaastasele noortevaldkonna tunnustuskonkursile kuni oktoobri lõpuni.

Konkursi eesmärk on tõsta esile noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning mõjukamaid algatusi nii kohalikul, üleriigilisel kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Tunnustuskonkursile saavad esitada kandidaate kõik inimesed ja organisatsioonid kaheteistkümnes kategoorias: aasta noorsootöötaja, aasta huvikool, aasta noortekeskus, aasta noorteühing või -organisatsioon, aasta osaluskogu ja õpilasesindus, aasta noortemalev, aasta noortelaager, aasta kohalik omavalitsus, aasta noorsootööühing, aasta panustaja, aasta tegu noorsootöös ning pikaajaline panus noortevaldkonda.

Haridus- ja teadusministri Mailis Repsi sõnul on noorsootöö just see võti, mis aitab kujundaja meie noortele paremat tulevikku. "Täna on Eestis olla hea noor ja seda suuresti tänu meie tublidele noorsootöötajatele – minu lugupidamine ja tänu neile kõigile, kes igapäevaselt noortega tegelevad, neile uusi võimalusi pakuvad ja neid kaasavad. Iga noorsootöötaja panus väärib tunnustust, märgakem neid üheskoos," ütles Reps. Lisaks noorsootöösse panustajate ja selle edendajate tunnustamisele annab konkurss suurepärase võimaluse võtta aega selleks, et vaadata tehtule tagasi ja seada uusi sihte, märkis minister Mailis Reps.

Kandidaatide esitamise vormid on kättesaadavad Eesti Noorsootöö Keskuse Konkursiveebis, kuhu saab kandidaate esitada, registreerudes ja sisse logides ID-kaardi või Mobiil-ID-ga. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 1. november.

Lõpliku ettepaneku kandidaatide riiklikuks tunnustamiseks teeb haridus- ja teadusministrile Eesti noorsootöö keskuse moodustatud tunnustuskomisjon, kuhu kuuluvad nii noortevaldkonna esindajad kui ka noored.

Laureaadid kuulutatakse välja 2020. aasta alguses pidulikul üritusel Noorte Heaks Tänu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles