Virumaa põllumehed tegid konkursil puhta töö

Merly Raudla
Copy
Indrek Klammer tunnistas, et põllumehetöö on tema tõeline kutsumus.
Indrek Klammer tunnistas, et põllumehetöö on tema tõeline kutsumus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eile kuulutati 19. korda välja aasta põllumees. Üheksast nominendist tervelt neli olid Lääne-Virumaalt ning kaks neist saabusid koju suure tunnustusega. Ihaldusväärseima tiitli pälvis Indrek Klammer Voore Farmi osaühingust ja rahvapõllumehe tiitli võitis maakonna suurim kartulikasvataja Gustav Põldmaa.

Riigikogu konverentsikeskuses olid üheksa säravaimat põllumeest, aasta parima ootusärevat kandidaati üles rivistatud ning žürii esimees Raul Rosenberg lausus, et kuna nii paljud inimesed seisavad, teeb ta väljakuulutamise lühidalt – alustab põhjasõjast. Nimelt on Indrek Klammeri suguvõsa juba sellest ajast Virumaal elanud. Aasta põllumehe tiitli pälvinud uuendusmeelne tippjuht Indrek Klammer ütles, et tal on üks tugevamaid põllumajandusmeeskondi terves Eestis ja väga toetav pere. Just selle tõttu on 30 aasta jooksul arenenud ühest talust viie ettevõttega kontsern.

Pärast autasu, ajaloolise “Külvaja” kuju koopia kättesaamist sõnas Klammer, et tunne on ülev. “Väga palju raskeid aastaid on vahepeal olnud ja tugevaid konkurente on palju. Aga mul on hea meel, et tiitel Virumaale tuli,” lausus aasta põllumees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles