Vana-Narva maketi tulevik on ebaselge

Virumaa Teataja
Copy
Fjodor Šantsõn hakkas sõjaeelse Narva maketti mõõtkavas üks sajale maja maja järel tegema 1995. aastal. Nii nägi papist linn välja Narva raekoja saalis, ent 2019. aastal võeti makett lahti ning koliti lattu. Maketile uue eksponeerimiskoha leidmise küsimus on olnud juba kolm aastat lahtine.
Fjodor Šantsõn hakkas sõjaeelse Narva maketti mõõtkavas üks sajale maja maja järel tegema 1995. aastal. Nii nägi papist linn välja Narva raekoja saalis, ent 2019. aastal võeti makett lahti ning koliti lattu. Maketile uue eksponeerimiskoha leidmise küsimus on olnud juba kolm aastat lahtine. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Narva linna arhitektuuri- ja linnaplaneerimise amet koondab sõjaeelse Narva maketi looja Fjodor Šantsõni ning seetõttu on ka kastidesse kokku pakitud papist linna tulevik üha tumedamaks muutumas, kirjutab Põhjarannik.

Sõjaeelse Narva maketti loodi ja eksponeeriti aastaid tühjalt seisnud Narva raekoja saalis. Kuna nüüd läheb raekoda rekonstrueerimisele, pole papist maketile seal enam kohta.

Möödunud kevadel koliti papist linn osadeks lahti võetuna ühte Narva endisesse lasteaeda. Sinna tehti ka Fjodor Šantsõni ajutine töökoda.

Narva võimud pole suutnud 2016. aastast peale otsustada, mis Vana-Narva maketist edasi saab ja kus seda näitama hakatakse. Makett on väga populaarne, ehkki selle valmimiseni on veel tükk tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles