Jaapani teletäht: ootan, et Barutost saaks Eesti president

Margus Martin
, reporter
Copy
Uhke sumopõllega Kaido Höövelsoni kujutav suur pilt ei mahtunud sumohiiu Pajusti elamisse kuidagi ära. Et kunstiteos leidis auväärse koha hoopis Vinni spordikompleksi treeningusaalis, avanes Hiro Morital meeldiv võimalus end pildi taustal jäädvustada.
Uhke sumopõllega Kaido Höövelsoni kujutav suur pilt ei mahtunud sumohiiu Pajusti elamisse kuidagi ära. Et kunstiteos leidis auväärse koha hoopis Vinni spordikompleksi treeningusaalis, avanes Hiro Morital meeldiv võimalus end pildi taustal jäädvustada. Foto: Ain Liiva

Ilmselt on Maarjamaal vähe neid inimesi, kes kuulnud nime Hiro Morita, veel vähem neid, kes on näinud sellenimelist meest teleekraanil või veebiülekande vahendusel. Ent kindlasti on neidki, kellele Jaapani ülipopulaarne saatejuht ja sumoekspert võõras ei ole. Nagu näiteks endine profisumotori Kaido Höövelson.

Üle veerand sajandi tõusva päikese maal spordiajakirjanikuna töötanud avala loomu ja vahetu olekuga Morita külastas hiljuti Eestit. Siin tutvustas ta kahes koolis, Saku ja Vinni-Pajusti gümnaasiumis huvilistele Jaapani rahvusspordiala sumomaadlust. Mis aga veel huvitavam, ta täitis ühe oma elu suurimatest unistustest: külastas umbes tuhande elanikuga Vinni alevikus kohalikku spordikompleksi, kus käis Baruto Dojo nime kandvas treeningusaalis. Mõistagi tõmbas ta enne sealsesse sumopühamusse sisenemist varvaste otsa armsad valged sussikesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles