Lähisuhtevägivald kipub korrakaitsjatel üle pea kasvama

Toomas Herm
Copy
Politsei ja prokuratuuri üleskutsed on vilja kandnud – lähisuhtevägivallast teatajaid on juba nii palju, et juhtumitega tegelemine kipub korrakaitsjatel üle pea kasvama.
Politsei ja prokuratuuri üleskutsed on vilja kandnud – lähisuhtevägivallast teatajaid on juba nii palju, et juhtumitega tegelemine kipub korrakaitsjatel üle pea kasvama. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui toimetus oli politseist saanud ridamisi teateid isegi kuni kolmest lähisuhtevägivalla juhtumist päevas, tuli hakata uurima, kui suurt ressurssi selle kuriteoliigi menetlemine nõuab.

Suur koormus on maakonnas ainsana lähisuhtevägivallaga tegeleval Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna abiprokuröril Elle Karmil.

“Ma ei mäleta, millal viimati lõunal käisin,” tunnistas Karm. “Ei tule enam tööajast toime,” lisas ta. Et kõik vajalik tehtud saaks, venivad abiprokuröri tööpäevad tavalisest kaks-kolm tundi pikemaks. Karmi kinnitusel pole see seaduse rikkumine, sest vajadusel saab ta ületunnid tagasi võtta. Näiteks tööajast arsti juurde minekuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles