Rehbinderi majas saab näha uhket margikogu

Andres Pulver
Copy
Rakvere ekslinnapea Toomas Varek (vasakul) oli markide uurimiseks filatelistile kohaselt luubi kaasa võtnud. Ta lausus Mihkel Juhkamile, et taasiseseisvunud Eesti margid on tema kollektsioonis kõik olemas, sõjaeelseid aga napib.
Rakvere ekslinnapea Toomas Varek (vasakul) oli markide uurimiseks filatelistile kohaselt luubi kaasa võtnud. Ta lausus Mihkel Juhkamile, et taasiseseisvunud Eesti margid on tema kollektsioonis kõik olemas, sõjaeelseid aga napib. Foto: Ain Liiva

Postmargid on muutumas ajalooks, sest kirjade saatmine väheneb aasta-aastalt. Ajaloo koht on aga muuseumis. Rehbinderi majas saab tutvuda Saksamaa Plöni kreisi ja Lääne-Virumaa sõprulepingule alusepanija Sigurd Zillmanni Rakvere linnale kingitud Eesti postmarkide kollektsiooniga.

Sigurd Zillmann kirjutas Rakverele kingitud margikogu kaaskirjas, et see sisaldab marke, mida Eesti postiteenistus pärast esimest maailmasõda ja pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist välja andis ja mida ta suure vaimustusega aastatel 1991–2006 kogus. “Ajaloolasena tegelesin ma eesti rahva ajalooga ja mulle meeldis väga Eesti marke koguda,” märkis Zillmann.

“Minu suur soov on, et ühel päeval oleks kõikidel Rakvere linna inimestel, kellel pole olnud võimalust näha marke aastatest 1918–1940, võimalus vaadata neid rahulikult väikesel näitusel,” lisas mees, kes ka ise videotervituse kaudu sümboolselt näituse avamisel kohal oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles