Opositsioon nõuab valetanud ministri tagasi astumist

Copy
Kert Kingo.
Kert Kingo. Foto: Eero Vabamägi

Kui esmaspäeval väitis EKRE ridadesse kuuluv väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo riigikogu infotunnis, et tal puudub igasugune seos ennast ministri tulevase nõunikuna välja reklaaminud Jakko Väliga, siis eile selgus, et Kert Kingo oli edastanud soovi Jakko Väliga tööleping sõlmida, mille tulemusena ­sõlmiti 18. oktoobril mehega tööleping ministri nõuniku ametikohale asumiseks. Päev hiljem leping sotsiaalmeedias kohatuid postitusi teinud Väli soovil tühistati.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Indrek Saare sõnul oli Kingo 14. oktoobril riigikogu korruptsioonivastases erikomisjonis vassinud ka oma eelmise nõuniku Viive Aasma asjus.

“Kuidagi ei ole võimalik usaldada inimest, kes sulle otse näkku valetab,” ütles Indrek Saar. Reformierakonna fraktsiooni juht Kaja Kallas sõnas, et minister Kingo on korduvalt ja süsteemselt valetanud. “Valetamine on kõige otsesemalt usalduse küsimus. Demokraatia on aga usaldusele ehitatud. Seetõttu ei sobi selline inimene ministriametisse,” nentis Kallas.

Reformierakond, sotsiaaldemokraadid ja Raimond Kaljulaid ootavad, et Kingo paneks viivitamatult ministriameti maha. Kui ta seda ei tee, asutakse Kingo umbusaldamiseks allkirju koguma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles