Kõldu kogukond seisab tuliselt kaevandusloataotluse vastu (1)

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Tallinna–Narva maantee ehitusel kaevatakse sobimatuks tunnistatud liiv üles ja kasutatakse seda mujal.
Tallinna–Narva maantee ehitusel kaevatakse sobimatuks tunnistatud liiv üles ja kasutatakse seda mujal. Foto: Vladislav Musakko

Kõldusse plaanitav liivakarjäär on üles kruvinud pinged Kõldu kohalike ja kaevandusloa taotleja vahel. Planeerimisprotsess hakkas pihta umbes kaks aastat tagasi, kuid päevakorda tõusis käesoleval sügisel. Kohalikud peavad kaevandusloa andmise protsessi liiga kiireks, läbimõtlematuks ning leiavad, et nende huvidega ei ole arvestatud.

Möödunud nädalal Haljalas peetud kaevandusloa taotlemise avalikul koosolekul rääkisid kohalikud, et ei ole kaevanduse kui kontseptsiooni vastu, küll aga häirib neid teadmatus. Nende hinnangul ei ole piisavalt uuritud karjääri põhja tekkiva augu mõju ümberkaudsele vesikonnale, teede kasutuse luba ei ole kooskõlastatud ja kaevandusloataotlust muudeti vaid lühikest aega enne avalikku koosolekut. Allika sõnul seisab praeguse taotluse vastu terve Kõldu kogukond.

Lisaks on kohalikud ühendust võtnud advokaadiga, kelle esialgsel hinnangul on inimeste mure projekti pärast põhjendatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles