Liitlaste tankid jõuavad Tapale  

Inna Grünfeldt
Copy
Tank Challenger 2 oli Tapal augustis 2017.
Tank Challenger 2 oli Tapal augustis 2017. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Harjutuse Tractable raames jõuab esimene osa Ühendkuningriigi rasketehnikast pühapäeval Tapale, muu hulgas 18 tanki Challenger.

Kaitseminister Jüri Luik külastab pühapäeval Tapa linnakut, et tervitada Eestisse saabunud Ühendkuningriigi kaitseväelasi ja saada ülevaade harjutuse Tractable senisest käigust. 

Harjutuse Tractable käigus jõuab Eestisse ligikaudu 200 ühikut tehnikat ning 800 sõdurit, kes vahetavad välja siin paikneva liitlaste lahingugrupi Ühendkuningriigi kontingendi: kuninga husaaride üksuse vahetab välja Eestisse saabuv kuninganna husaaride üksus.

Harjutusel osalevad kaitseväe ja Kaitseliidu üksused lihvivad oma oskust saabuvaid liitlasi Eestis vastu võtta ja harjutavad sellega seoses omavahelist koostööd. Lisaks harjutustele on õppuse raames kavas langevarjudessant.

Oktoobrist lõpust novembri alguseni toimuv harjutus Tractable korraldatakse Eesti pinnal esimest korda. Tavapärasest liitlaste rotatsioonist erineb see harjutus logistilise operatsiooni mahu ja keerukuse poolest. Harjutus tugevdab kõigi osalejate – liitlaste, kaitseväe ja Kaitseliidu üksuste – võimekust kriisiolukorras tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles